Nederlandse heren behalen finaleplaats Europe Cup in Turkije WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Nederlandse heren behalen finaleplaats Europe Cup in Turkije

Nederlandse heren behalen finaleplaats Europe Cup in Turkije

De eerste finaleplaats voor Nederland is een feit. Het Nederlandse herenteam heeft zich geplaatst voor de finale die zaterdag zal worden gespeeld. De poulefase werd uitmuntend doorlopen met twee keer een 9-0 overwinning op IJsland en op Servië. Bij de laatste 16 kwamen de Nederlandse heren uit tegen Frankrijk. Met een 9-4 overwinning werd deze wedstrijd gewonnen en plaatsten ze zich voor de kwartfinales. Hierin was Denemarken de tegenstander en ook deze wedstrijd werd gewonnen. Met een 9-7 overwinning op Denemarken werden de halve finales bereikt waarin Noorwegen de tegenstander was. Deze partij werd met 9-4 gewonnen waardoor ze zich hebben geplaatst voor de finale op zaterdag. In deze finale zal België de tegenstander zijn. Met deze plaatsing gaat Nederland momenteel aan kop in de overall ranking bij de heren gevolgd door België op de tweede plaats.

In het damestoernooi stonden de koppels op het programma waarbij voor Nederland Francis Hoenselaar en Karin Krappen in actie kwamen. In de poulefase werden overwinningen behaald op Letland, Noord Ierland en Frankrijk waardoor ze zich met een eerste plaats in de poule hadden geplaatst voor de laatste 16. Hierin namen ze het op tegen Roemenië en deze wonnen ze met 4-0. In de kwartfinale kregen ze vervolgens een zware tegenstander in de vorm van Engeland. Ze moesten hun meerdere erkennen in Gulliver en Ashton waardoor ze in de kwartfinale strandde.

Alle uitslagen en tussenstanden vind je hieronder:

Herenteam Round Robin

Herenteam Laatste 16

Heren Overall

Dameskoppel Round Robin

Dameskoppel Laatste 16

Dames Overall

Een uitgebreid verslag en foto's zijn te vinden op www.ndbdarts.nl

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws