Home BDO/WDF Hoofdnieuws Fallon Sherrock’s succes krijgt meer meiden aan het darten

Fallon Sherrock’s succes krijgt meer meiden aan het darten

PDC

Het succes van Fallon Sherrock heeft weer eens laten zien hoe belangrijk de doorbraak van één speler kan zijn voor de dartsport. In Nederland zorgde Raymond van Barneveld hiervoor. In 1995 gaf hij een eerste aanzet met zijn finaleplek op het wereldkampioenschap, toen hij drie jaar later in Frimley Green de beker ontving sloeg de dartsgekte toe in ons land. 

De laatste maanden kreeg het online darten een boost. Een van de voorbeelden hiervan was JDC (Junior Darts Corporation, red.) virtual. Deze kende een flinke toename aan deelname van vrouwelijke speelsters.

Steve Brown, JDC-voorzitter, zei hierover: ”Fallon’ reis op het wereldkampioenschap heeft een nieuw tijdperk in de sport ingeluid. We hebben een enorme toename gezien in het aantal meiden dat is begonnen te spelen en geïnteresseerd is geraakt in het spelletje.”

JDC Virtual biedt spelers van alle leeftijden, geslachten en niveau de kans om zich te kwalificeren voor het allereerste Virtual Amateur Wereldkampioenschap. 

Brown vervolgt: ”Hoewel we mijlenver verwijderd zijn van de glamour van de TV-wedstrijden, is dit soort ontwikkeling goed voor de sport op de lange termijn. Hopelijk zien we meerdere dames en meiden strijden voor majortitels.”

Bron: www.winmau.com