FDM 2016 dag 1: De Belg Andy Baetens zorgt voor sensatie tegen Waites WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

FDM 2016 dag 1: De Belg Andy Baetens zorgt voor sensatie tegen Waites

FDM 2016 dag 1: De Belg Andy Baetens zorgt voor sensatie tegen Waites

De tweede editie van de Finder Darts Masters ging deze avond van start. In totaal komen er maar liefst 8 Nederlanders in actie. Enkele hoogtepunten van deze avond waren de overwinning van Andy Baetens op Scott Waites, een 10-darter door de jeugdspeler Marvin van Velzen en de winst van Jeffrey Sparidaans en Jimmy Hendriks.

Een overzicht van alle uitslagen is hieronder te bekijken.

NH TV brengt live verslag van het enige echte Nederlandse tv-toernooi.

Voor degenen die deze zender niet ontvangen is er deze livestream.

Uitslagen vrijdag
Jamie Hughes (Eng) – Martijn Kleermaker (Neth) 5-3
De eerste 180-er van dit toernooi komt op naam van Jamie Hughes. Hij maakt dan ook de 1-0 in deze partij maar ziet vervolgens Kleermaker gelijk maken. Vervolgens opent Hughes met een 180-er gevolgd door een 180-er van de Nederlander. Met een 116-finish weet Martijn Kleermaker de leg te af te snoepen om vervolgens ook in leg 4 de dubbel als eerste te gooien. Hughes weet zich echter te herstellen en weet een comeback te maken om vervolgens de partij met 5-3 toch nog naar zijn hand te zetten.

Maikel Verberk (Neth) – Marvin van Velzen (Neth) 4-3
Van Velzen gooit in deze partij de eerste 180-er direct in de eerste leg. Verberk gooit wel de eerste dubbel maar Van Velzen opent ook leg twee met een maximale score. In zijn tweede beurt gooit hij wederom tweemaal triple 20 maar de derde gaat mis. Zijn reactie maakt duidelijk dat hij stiekem even aan de perfecte leg dacht. Dat dit onrealistische gedachte is blijkt wanneer hij de leg in 10 darts weet te finishen via dubbel 18. Verberk sprint vervolgens naar 3-1 maar Van Velzen komt terug en met een 74-finish maakt hij de stand weer gelijk. Er wordt gespeeld over een best of 7 legs en dus brengt de volgende de beslissing. Verberk weet hierin een 134-finish uit de hoge hoed te toveren via tweemaal triple 17 en dubbel 16. Daarmee wint hij de partij in stijl.

Jeffrey Sparidaans (Neth) – Jimmy Hendriks (Neth) 5-4
Hendriks pakt de eerste twee legs door in twee darts 64 te finishen en in twee darts ook 62 punten weg te gooien. Sparidaans weet zich daarentegen terug te vechten in deze partij en het komt tot 3-3. Hendriks komt op 4-3 en is nog maar één leg verwijdert van de overwinning. Sparidaans maakt echter 4-4 en een slopende laatste leg eindigt via dubbel 12 in het voordeel van Sparidaans die met 5-4 wint.

Sharon Prins (Neth) – Anastasia Dobromyslova (Rus) 0-4
Dobromyslova die over 2 maanden een zoontje verwacht stond ondanks de omstandigheden ijzersterk aan het dartsbord. Prins was vorig jaar nog zwanger en dat pakte toen ook voor haar goed uit en dus lijkt dit het spel ten goede te komen. Voor Dobromyslova leverde dit vandaag in ieder geval een 4-0 overwinning op.

Scott Waites (Eng) – Andy Baetens (Bel) 3-5
De Belg Baetens is voor velen nog een redelijk onbekende naam, maar toch heeft hij de laatste maanden al naam gemaakt in het dartscircuit. Vandaag wist hij dit ook op het podium te doen. Na vier legs staat er 2-2 op het scorebord maar het gemiddelde van Baetens maakt op dit moment indruk met ruim 112,00. Waites is ook duidelijk verrast en ziet Baetens de partij vervolgens met 5-3 naar zich toe trekken.

Wessel Nijman (Neth) – Jordan Thomas (Wal) 4-0
Nijman kende weinig problemen met Thomas en wist de dubbel 20 zonder problemen te vinden. Via die dubbel wist hij zich naar een 3-0 voorsprong te knokken. Ook in de vierde leg is het de Nederlander die als eerste de dubbel weet te vinden en daardoor zonder legverlies de partij wint.

Wouter Vaes (Neth) – Conan Whitehead (Eng) 1-5
Whitehead pakt de eerste leg en de tweede gaat naar de Nederlander. Vaes komt echter niet veel later wel serieus in de problemen als hij Whitehead leg na leg ziet binnenhalen. Wouter krijgt de partij niet meer gedraaid en ziet de partij met 5-1 naar Whitehead uit Engeland gaan die o.a. een 121-finish gooide.

Martin Phillips (Wal) – Brian Dawson (Eng) 5-3
De openingsleg is er voor Phillips, maar Dawson pakt leg 2 en 3 waarna de ervaren man uit Wales er weer 2-2 van maakt en de 3-2 voorsprong pakt. De zesde leg is ook een prooi voor Phillips die hierna nog wel een leg naar Dawson ziet gaan. De man uit Engeland laatt in de achtste leg iedereen verbaast kijken door naar dubbel 11 te gaan terwijl er volgens het scorebord dubbel 6 over was. De werkelijkheid zullen we mogelijk nooit weten aangezien Phillips met een 118-finish de partij besluit.

Fallon Sherrock (Eng) – Lisa Ashton (Eng) 4-2
Ashton komt op een 2-0 voorsprong en de derde leg gaat naar Sherrock. Ashton krijgt als snel matchdarts maar weet deze niet te benutten. Ze ziet haar opponente dan ook naderen tot 3-2 maar Ashton krijgt nog tal van matchdarts. Velen gaan er nog mis maar matchdart nummer 12 is raak.

Jim Williams (Wal) – Richard Veenstra (Neth) 5-3
Williams komt op een 3-0 voorsprong door o.a. een 149-finish te gooien in de tweede leg. Veenstra pakt leg 4 maar ziet vervolgens de man uit Wales naar een 4-1 voorsprong lopen. De Nederlander mag vanaf dat moment dus geen leg meer afstaan en slaagt erin om de zesde en zevende leg nog te winnen. Maar in leg 8 valt dan toch het doek in deze partij want Williams finisht de leg en wint daarmee de partij met 5-3.

Martin Atkins (Eng) – Ross Montgomery (Sco) 3-5
De heren gaan tot 2-2 gelijk op maar vanaf dat moment is het de Schot die het initiatief neemt in deze partij. Hij pakt twee legs op rij, komt op een 4-2 voorsprong en is nog maar 1 leg verwijdert van de overwinning. Atkins weet let 7 nog te winnen maar hij blijkt slechts uitstel van executie want een leg later wordt de partij in het slot gegooid.

Madars Razma (Lat) – Tony O’Shea (Eng) 5-1
Met een 82-finish in twee darts weet de Let de openingsleg te pakken. Hij stoomt vervolgens door naar een 3-0 voorsprong en laat alleen de vierde leg aan O'Shea. Met 5-1 zou Madars Razma de slotpartij van deze avond winnend afsluiten.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws