Home BDO/WDF Hoofdnieuws Glenn Durrant wint Lakeside 2019: Derde wereldtitel op rij

Glenn Durrant wint Lakeside 2019: Derde wereldtitel op rij

De finale van de 2019 editie van Lakeside wordt opnieuw gewonnen door Glenn Durrant. De finale belooft een spannende wedstrijd te worden, beide spelers gooien een goed toernooi en zijn in vorm. De finale komt zijn belofte na tot een setstand van 3-3, het gaat om en om en de heren gunnen elkaar niks en straffen elkaars fouten af. Vanaf de zevende set wordt het steeds moeilijker voor Scott Waites. Zijn scores laten hem in veel legs in de steek en hij mist op belangrijke momenten zijn kansen op de dubbels. Durrant blijft goed spelen en wint alle resterende sets. Het is dus Glenn Durrant die zijn 3e wereldtitel op rij pakt en de cheque van 100.000 pond. Scott Waites moet dit jaar genoegen nemen met de 2e plek en een cheque van 35.000 pond. 

Scott Waites 91,38 v Glenn Durrant 95,26    3-7
(1-3, 3-1, 1-3, 3-1, 3-2, 1-3, 1-3, 1-3, 2-3, 2-3)
De eerste set ziet mooie finishes. Durrant trapt af met een 83 finish op de bull, even later gooit Waites een soortgelijke finish van 85. Durrant begint dus erg sterk en pakt de eerste set.
In de tweede set gebeuren er gelijk al belangrijke dingen. Durrant mist iets meer dubbels waar Waites van weet te profiteren. In de derde leg gooien beide mannen achter elkaar aan een 180 op een cruciaal moment. Waites komt hiermee op 100 en Durrant op 197. Durrant haalt er minder af dan gehoopt en houdt 131 over. Maar het is de beurt aan Waites, hij weet 100 niet uit te gooien. Durrant gooit op zijn beurt een prachtige 131 finish om in de set te blijven. Dit is echter niet genoeg om de set te winnen, Waites pakt de 2e set met 3-1.
De derde set is weer in het voordeel van Durrant, ondanks het feit dat Waites met een hele mooie 128 finish op de bull de set opent. Durrant weet de triple met grote regelmaat te vinden, waar Waites scorend veel laat liggen. In veel legs loopt Waites ver achter op Durrant waardoor Durrant veel tijd kreeg om zijn legs uit te gooien.

Gemiddeldes na 3 sets: Scott Waites 89,84 en Glenn Durrant 94,08. Waites en Durrant gooien allebei 4 keer 180.

In de vierde set is het weer de beurt aan Waites om de set met 3-1 te winnen. Scorend is hij weer veel beter dan in de vorige set. Geen spectaculaire finishes, maar wel hele belangrijke. In vrijwel alle legs staan de spelers beide op een goeie finish tussen de 40 en de 70. Dit betekend dat wanneer Waites zijn finishes niet goed had uitgegooid de score gemakkelijk andersom zou kunnen zijn. Maar Waites heeft weinig pijlen op de dubbel nodig en blijft Durrant voor.
De vijfde set is erg spannend, het ligt erg dicht bij elkaar. Net als in de vierde set is het maar net wie de leg als eerste uitgooit. Beide spelers staan weer rond de zelfde tijd op een mooie finish onder de 100, op de derde leg na. In de derde leg weet Waites een mooie 104 te gooien met Durrant op 76. Durrant gooit als antwoord een nette 72 finish met Waites wachtend op 54 om in de set te blijven. Waites wint de laatste leg van de set en pakt hiermee de voorsprong van 3-2.
In de zesde set maakt Waites een grote fout. Hij staat op 83 en mist met zijn eerste pijl de triple 17 waardoor hij 66 over heeft. Zijn volgende doel is een triple of enkele 16 te gooien en daar gaat het fout. Hij mist de 16 volledig waardoor hij geen pijl meer heeft voor de bull. Dit had hem een 2-1 voorsprong kunnen opleveren via een break. Durrant profiteert van deze fout en pakt de 2-1 voorsprong. Hij weet de leg daarna ook te winnen en maakt het gelijk in sets.

Gemiddeldes na 6 sets: Scott Waites 91,09 en Glenn Durrant 93,29. Beide spelers hebben na 6 sets 8 keer 180 gegooid.

Scott Waites begint geweldig aan de zevende set. Hij gooit in de eerste leg meteen een prachtige finish van 160. Hij weet dit hoge niveau echter niet vast te houden, de finishes gaan niet meer zo goed. Hij krijgt geen pijlen meer op de dubbels, Durrant scoort goed en weet de legs snel uit te gooien zodat Scott Waites geen kans krijgt, ook in deze set wordt het 3-1 in het voordeel van Durrant. Hij brengt de score op 4-3.
In de achtste set gaat het voor Waites niet veel beter. Het hing van een slechte leg van Durrant af dat hij nog een leg kon pakken via dubbel 1. In de rest van legs krijgt hij weer geen kans op de dubbels van Durrant. Hij komt in iedere leg scorend tekort en kan Durrant niet bijhouden, deze set gaat daarom ook met 3-1 naar Durrant wat de stand op 5-3 brengt.
In de negende set gaat het om en om, Waites begint sterk en wint de eerste leg ruim. Hij komt er echter niet aan te pas in de twee legs daarna. In deze set weet hij wel een tweede leg af te pakken van Durrant met een sterke 12 darter. De leg daarna is het de beurt aan Durrant om een erg sterke leg te gooien, een 13 darter op dubbel 4. Hij is nog maar 1 set verwijderd van de overwinning, het staat 6-3.
De tiende set begon goed voor Scott Waites, hij weet de eerste gelijkopgaande leg te pakken. In de tweede leg gooit hij op een heel goed moment een 180 om vervolgens op 62 uit te komen. Deze 62 gooit hij uit en komt met 2-0 voor. Durrant gaf deze set niet op, in de derde leg lijkt hij de set weg te geven, maar weet na een belangrijke 96 score een hele knappe 114 finish te gooien om in de set te blijven. De vierde leg is scorend ook heel goed van Durrant, hij opent met 180 en gooit de leg snel uit, het is 2-2. De 5e en blissende leg blijkt een erg moeilijke leg om te winnen. Waites begint scorend heel sterk en lijkt de leg gemakkelijk te winnen. Maar wanneer de spelers rond de 160 staan, slaan de zenuwen toe. Magere scores en er worden veel dubbels gemist, vooral door Waites. Hij mist 3 pijlen op dubbel 18, dit had hem in de wedstrijd gehouden. Durrant weet goed gebruik te maken van deze missers en straft deze af. Durrant wint de 10e set en wint hiermee zijn derde wereldtitel op rij.

Gemiddeldes na 10 sets: 91,38 voor Scott Waites en 95,26 voor Glenn Durrant
Scott Waites wist in deze finale 10 keer 180 te gooien. Glenn Durrant gooide er 3 meer, 13 keer 180 voor Durrant in deze finale.