Hét televisietoernooi van Nederland komt ten einde WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Hét televisietoernooi van Nederland komt ten einde

Hét televisietoernooi van Nederland komt ten einde

Hét televisietoernooi op Nederlandse bodem, dat de laatste jaren door het leven ging als de Finder Darts Masters, komt ten einde. Het toernooi vind doorgaans doorgang in het eerste weekend van december maar dat zal vanaf dit jaar niet langer het geval zijn.

Sinds 2001 werd het toernooi in het Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee georganiseerd waar het tot 2006 werd gespeeld onder de noemer 'Grand Masters'. Daarna ging het toernooi door het leven als de Zuiderduin Masters en sinds 2015 was het de Finder Darts Masters.

Tegenover Dartfreakz.nl is bevestigd dat de Champions League of Darts ook niet langer zal worden georganiseerd. Dit toernooi was altijd een kwalificatietoernooi voor hét televisietoernooi in Egmond aan Zee.

De organisatie gaf via een persbericht de volgende verklaring: Nadat Finder had aangegeven dit toernooi niet meer te sponsoren na de 2018 zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe hoofdsponsor. Deze hebben we helaas niet kunnen vinden, waardoor we hebben moeten besluiten de editie van 2019 geen doorgang te laten vinden.

Richard Nan zei namens Hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee en de organisatie het volgende: ''Dit is een zwaar moment. Gedurende 17 jaar hebben er zo'n 700 dartsfans in de dartszaal van het hotel gezeten gedurende drei dagen. Velen van hen verbleven het hele weekend in het hotel. Alle spelers overnachten hier, wat de fans de kans bood om hun idolen te ontmoeten en foto's te nemen. Voor deze fans waren de Darts Masters hun jaarlijks uitje, de eerste reserveringen werden bijna een jaar van tevoren al gedaan.''

''Daarnaast zullen ook de TV-kikers teleurgesteld zijn. Het volledige toernooi werd drie dagen lang live uitgezonden op TV en de laatste jaren was er ook een livestream op internet. De kijkcijfers namen ieder jaar toe en in 2018 hadden we meer dan een miljoen kijkers.

We hadden voor de komende drie jaar al een mediacontract afgesloten. We hadden ook een fantastisch demopakket voor een nieuwe hoofdsponsor, die de investering de moeite waard maakte. Daarom waren we er ook van overtuigd dat we een nieuwe hoofdsponsor zouden vinden voor de komende edities.

Maar helaas is dat ons vooralsnog niet gelukt. De huidige situatie heeft er dan ook voor gezorgd dat we het mediacontract hebben moeten onderbreken en de spelers, dartsbonden en andere betrokkenen te informeren. Op deze manier willen we alle spelers bedanken die in de loop der jaren mee hebben gedaan voor hun inspanningen en prestaties. Natuurlijk willen we ook de BDO, NDB, sponsoren, mastercallers, officials en vrijwilligers die het toernooi zo'n succes maakten bedanken. En als laatste alle fans die er met hun enthousiasme ieder jaar weer een groot feest van maakten maar altijd respect hadden voor alle darters.''

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws