Jeugdspelers kunnen vanaf oktober bij BDO-toernooien tussen de senioren meedoen WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Jeugdspelers kunnen vanaf oktober bij BDO-toernooien tussen de senioren meedoen

Jeugdspelers kunnen vanaf oktober bij BDO-toernooien tussen de senioren meedoen

Sinds werd al bekend dat . Donderdag heeft de BDO besloten ook de leeftijdsrestricties voor nagenoeg ieder BDO-toernooi per 1 oktober op te heffen. Dit is een gevolg van het 'darts for all' ethos dat de BDO hanteert. Ook de afwezigheid van een degelijke jeugdtour binnen de BDO speelt mee in dit besluit.

Het is voor spelers onder de 18 echter nog niet mogelijk om tussen de senioren deel te nemen aan de Winmau World Masters. Indien zij zich hiervoor zouden plaatsen krijgen ze automatisch een deelnamebewijs voor de jeugdeditie van de Winmau World Masters. Ook voor de Finder Darts Masters is het voor spelers onder de 18 niet mogelijk om deel te nemen aan het seniorentoernooi.

Zodoende kan iedere darter vanaf 1 oktober rankingpunten vergaren op de verschillende BDO-toernooien en zullen deze ook meegenomen worden in de rolling, seasonal en regional tables van de BDO waardoor ook jeugdspelers zich kunnen plaatsen voor de grote BDO-toernooien met uitzondering van bovengenoemde toernooien. Zodoende kunnen jeugdspelers zich vanaf 1 oktober onder andere plaatsen voor de Lakeside en World Trophy. Voor de kwalificatietoernooien voor de Lakeside en World Trophy zijn ze wel uitgesloten. Overigens is het mogelijk dat jeugdspelers niet toegelaten worden bij enkele toernooien, bijvoorbeeld als het gesponsord wordt door een bedrijf dat producten levert die enkel vanaf een bepaalde leeftijd gekocht en gebruikt kunnen worden.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws