Keith Deller heeft nieuw wereldrecord gevestigd voor 301 uitgooi WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Keith Deller heeft nieuw wereldrecord gevestigd voor 301 uitgooi

Keith Deller heeft nieuw wereldrecord gevestigd voor 301 uitgooi

Oud Lakeside kampioen van 1983 Keith Deller heeft een nieuw wereldrecord voor de 301 uitgooi op zijn naam geschreven. Dit deed hij op het vijfdaagse 'Great British Beer Festival' die van 7 tot en met 11 augustus in de 'Olympia Hammersmith Road London' wordt gehouden.

Het record van 36 seconden stond vanaf 1996 op naam van Dean Gould, die 36 wereldrecords op zijn naam heeft staan. Het was dus geen gemakkelijke taak om over dit record heen te gaan. In het bijzijn van een indrukwekkend publiek ging Deller de uitdaging aan met de recordhouder en vijfvoudig Lakeside kampioen Eric Bristow.

De drie mannen mochten vijf pogingen wagen om het wereldrecord van 36 seconden te verbreken. De strijd kwam langzaam op gang, de spelers hadden wat moeite om in de buurt van het wereldrecord te komen. Het was de recordhouder die als eerste indruk maakte door de 301 uitgooi in 33 seconden voor mekaar te krijgen. Deller verraste uiteindelijk met een briljante bullseye finish in 25 seconden en mag zich de nieuwe wereldrecordhouder voor deze uitgooi noemen.

Over het 'Great British Beer Festival': Dit festival (zie foto) is een vermakelijk evenement waar diverse exotische biersoorten en wijnen uitgeprobeerd kunnen worden. Op het 'Great British Beer Festival' gaat het niet alleen om bier zoals de naam doet vermoeden. Er is ook een verscheidenheid aan diverse voedingsmiddelen en men kan genieten van leuke muziek.

Bron: pdc-darts.co.uk
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws