Kennismaking met de 9 Nederlanders die op Lakeside zullen staan WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Kennismaking met de 9 Nederlanders die op Lakeside zullen staan

Kennismaking met de 9 Nederlanders die op Lakeside zullen staan

Vanavond staan de kwartfinales van het PDC WK op het programma met daarin twee Nederlanders. Over iets meer dan een week, zaterdag 7 januari, begint de Lakeside, oftewel het BDO WK, het leek ons een mooi moment om alvast vooruit te blikken door wat te vertellen over de 9 Nederlanders die in Frimley Green aan de oche mogen verschijnen. Tussen nu en de aanvang van de Lakeside zullen we meerdere artikelen wijden om vooruit te blikken op de Lakeside dus houd onze website en social media in de gaten om zo goed voorbereid als mogelijk de Lakeside te kunnen beginnen.

Danny Noppert is, op het moment dat Lakeside begint, een 26-jarige Fries uit Joure. In 2013 deed hij voor het eerst van zich spreken door de kwartfinale te halen op de Winmau World Masters. 2015 haalde hij de halve finale van de Finder Darts Masters. De nuchtere Fries kende zijn ware doorbraak in 2016, waarin hij de finale van het Dutch Open en de kwartfinale van de BDO World Trophy haalde en eveneens onder andere het Scottish Open, German Open, Masters of Waregem en het Open Den Haag, een rankingtoernooi van de Nederlandse Darts Bond, op zijn naam schreef. Daarnaast maakte hij indruk op de Grand Slam of Darts door een beslissende leg af te dwingen tegen Gary Anderson, nadat hij een poule met Raymond van Barneveld, Mensur Suljovic en Nathan Aspinall had overleefd. Zodoende mag Noppie zijn debuut gaan maken in de Lakeside Country Club. De verwachtingen zijn hooggespannen, aangezien hij als derde geplaatst wordt en door velen als een van de titelfavorieten wordt beschouwd.

Wesley Harms is een 34-jarige man uit Alkmaar en waarschijnlijk de speler die bij de meeste dartfreakz wel bekend is. Zo loopt hij al sinds 2008 mee in het BDO-circuit. In 2011 haalde hij zijn eerste zege door het BDO International Open te winnen. 2012 was zijn beste jaar tot nu toe. Toen haalde hij de halve finale van Lakeside, de halve finale van de Winmau World Masters en de laatste 16 van de Grand Slam of Darts. Daarnaast won hij het England Open, French Open en het Swiss Open. In 2013 voegde hij de WDF World Cup singels en Scottish Open aan zijn palmares toe en haalde hij de halve finale van de Lakeside en de Zuiderduin Masters (de voorloper van de Finder Darts Masters, red.). In 2015 won hij nog het koppeltoernooi van de WDF World Cup samen met Richard Veenstra. Dat kunstje herhaalde ze in 2016 op de WDF Europe Cup. In 2016 behaalde hij met het Nederlands herenteam ook de overall titel. Sparky is als negende geplaatst dit jaar.

Richard Veenstra is 35 en afkomstig uit Ossenzijl. Hij pakte zijn eerste titel in het BDO-circuit in 2014 door het Open Luxemburg te winnen. Daarnaast won hij, zoals hierboven ook al vermeld, in 2015 de WDF World Cup koppels en in 2016 de WDF Europe Cup koppels met Wesley Harms. In 2015 haalde hij ook de laatste 16 van de Winmau World Masters. Flyers wist vorig jaar de halve finale van de Lakeside te bereiken en het singeltoernooi van de WDF Europe Cup op zijn naam te schrijven. Richard reist als veertiende geplaatst af en treft bij de laatste 16 dus mogelijk Danny Noppert.

Wouter Vaes is een 25-jarige Limburger uit Ospel. Wouter kreeg na een sterk 2016 een wildcard voor de Finder Darts Masters. Hier overleefde hij de poule met Martin Adams en Conan Whitehead niet. Wouters beste prestatie tot nu toe is de finaleplek op het Open Oostenrijk in 2016. Verder haalde Bypass dit jaar de halve finale van het French Open en de kwartfinales van de HAL Masters, Denmark Open, England Open, European Darts Classic en het Open Luxembourg. Wouter is als nummer 19 geëindigd op de ranglijst voor de Lakeside en zal zijn debuut maken.

Jimmy Hendriks is een 22-jarige en afkomstig uit Castricum. In 2011 domineerde hij bij de jeugd en won in dat jaar de Winmau World Masters jeugd, WDF Europe Cup jeugd en de WDF World Cup jeugd. In 2012 won hij het Lithuania Open en mocht hij spelen op de Zuiderduin Masters, waar hij de poule met Alan Norris en Dennie Bos niet overleefde. In 2013 stond hij al op Lakeside, waar hij in de eerste ronde in een sensationele partij Martin Adams uitschakelde. Helaas viel voor Captain Jimmy het doek een ronde later. Na wat jaren in de luwte lijkt ook hij zijn draai gevonden te hebben en won hij in 2016 het Antwerp Open en mocht terugkeren in Hotel Zuiderduin voor de Finder Darts Masters. Ook dit jaar lukte het hem niet om de poule met Dean Reynolds en Jeffrey Sparidaans te overleven. Verder haalde Jimmy de halve finale van het Open Oostenrijk, de kwartfinale van het BDO International Open en Masters of Waregem. Op het Dutch Open haalde hij de laatste 16. De jongeling probeerde zich in de tussentijd door te ontwikkelen via de PDC Development Tour, een tour voor spelers tot de 23. Dit deed hij met onder andere twee halve finales en een kwartfinale in dertien toernooien niet onverdienstelijk. Hij is als nummer 26 geëindigd op de ranglijst voor de Lakeside.

Willem Mandigers is een 27-jarige Brabander uit Eindhoven. In 2014 won hij het Turkish Open en haalde hij de laatste 16 op de Winmau World Masters. Op de Zuiderduin Masters overleefde hij de poule met Darryl Fitton en Wesley Harms niet. In 2015 haalde hij de laatste 32 van de BDO World Trophy. Willem stond afgelopen twee jaar al op Lakeside, maar verloor beide keren zijn eerste wedstrijd tegen respectievelijk Daniel Larsson en Scott Waites.
Dit jaar heeft hij zich via het zware kwalificatietoernooi weten te plaatsen. In 2016 haalde hij onder andere de finale van de Turkish Classic en Catalonian Open, de halve finale van de Italian Grand Masters, de kwartfinale van de HAL Masters en het Turkish Open

Aileen de Graaf is 26 jaar en afkomstig uit Bunschoten-Spakenburg. Aileen draait al enkele jaren in de top van het damesdarten mee en is als derde geplaatst voor Lakeside. In 2013 schreef ze de Zuiderduin Masters op haar naam, nadat ze in de finale Anastasia Dobromyslova met 2-0 had verslagen. In 2014 wist ze zeven BDO-toernooien op haar naam te schrijven en de kwartfinale van de BDO World Trophy te halen. In 2015 pakte ze wederom zeven titels, waaronder de Winmau World Masters nadat ze in de finale Lisa Ashton had verslagen. Haar beste prestatie op Lakeside haalde ze vorig jaar, toen ze de halve finale haalde.

Sharon Prins is 28 jaar en woonachtig in Zoetermeer. Sharon wist zich sinds 2012 ieder jaar, dus vijf keer op rij, te plaatsen voor de Zuiderduin/Finder Darts Masters, maar kwam helaas nog nooit de poule door. In 2013 schreef ze de Sunparks Masters op haar naam. In 2014 haalde ze de kwartfinale van de BDO World Trophy. Sharon haalde in 2013 en 2015 al de halve finale op Lakeside. Ze is na haar zege op de WDF Europe Cup eerder dit jaar in Hotel Zuiderduin regerend Europees kampioen.

Anca Zijlstra is een 43-jarige Limburger uit Heerlen. Anca haalde in 2012 de laatste 16 van de Winmau World Masters. Vorig jaar haalde Anca de kwartfinale van de Lakeside. Anca haalde in 2016 de halve finale van het Open Luxembourg, Swiss Open en Masters of Waregem, de kwartfinale van de Dutch Open, HAL Masters, England Classic, Antwerp Open, French Open en Top of Waregem.

De loting en het speelschema van de Lakeside 2017 staan ook al op onze site.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws