Lakeside dag 5 avond: Willem Mandigers en Fitton sneuvelen WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Lakeside dag 5 avond: Willem Mandigers en Fitton sneuvelen

Vanavond speelde Willem Mandigers tegen Wayne Warren. De Nederlander was erg wisselvallig vooral scorend kon hij zijn tegenstander zaak niet bijhouden. Tel daarbij op de vele kansen die hij miste op de dubbels en mede daardoor moest hij zijn tegenstander feliciteren. Verder op de avond stonden er echte krakers op het programma. Glen Durrant, de huidige wereldkampioen, nam het op tegen de gevaarlijke outsider Darryl Fitton. 'The Dazzler' keek echter vanaf het begin al tegen een achterstand aan en Durrant was op de momenten dat het moest wakker. Hij verzekerde zich van een plaats in de volgende ronde. Dit kan ook worden gezegd van de wedstrijd tussen Dean Reynolds en Scott Waites. De tweevoudig wereldkampioen Waites kwam langzaam op gang, maar stoomde eenmaal door naar een relatief simpele overwinning.

Het volledig speelprogramma is hieronder te bekijken.

Livestream
Het toernooi wordt live uitgezonden op Channel 4 ('s middags) en BT Sport ('s avonds) en voor de Nederlanders die deze zenders niet ontvangen hebben we een overzicht van livestreams geplaatst in dit overzicht.

Woensdag 10 januari

Avondsessie (vanaf 20:00 uur)
Willem Mandigers - Wayne Warren 2-4 (1-3 , 2-3 , 3-2 , 2-3 , 3-1 , 2-3)
De enige Nederlander die vandaag in actie kwam was Willem Mandigers. Hij nam het op tegen de man uit Wales: Wayne Warren. Het zou geen gemakkelijke opgave voor de Nederlander worden en dat bleek ook wel in het begin. Hij keek vanaf het begin al tegen een achterstand toen Wayne een 2-0 voorsprong nam. Maar Willem niet zich kisten en won de derde set, had kansen in de vierde maar moest deze alsnog aan zijn tegenstander laten. De vijfde won hij toch knap, maar bij een stand van 2-2 in legs gooide Warren een 136 uit waardoor Mandigers uit het toernooi ligt.

Darryl Fitton - Glen Durrant 1-4 (0-3 , 1-3 , 3-2 , 2-3 , 2-3)
Na de uitschakeling van de Nederlander stond er een heuse kraker op het programma. Regerend wereldkampioen Glenn Durrant nam het op tegen de altijd gevaarlijke en outsider voor de titel: Darryl Fitton. De laatste paar jaar heeft 'The Dazzler' geen aansprakelijke titel meer gewonnen en je zag dat hij moeite had om het niveau in het begin bij te benen. Durrant neemt pijlsnel een 2-0 voorsprong en vele waren bang dat het wel eens een snelle zit kon worden.

In de derde set begon het meer te lopen bij Fitton en knokte hij zich steeds meer terug in de wedstrijd. Hij won de derde set en daarna ontspon zich een heus gevecht waar niemand ook iets wilde toegeven aan de ander. Maar de regerend wereldkampioen was toch op de momenten dat het moest iets scherper en vooral scorend beter waardoor hij steeds meer de tijd kreeg om rustig aan te leggen voor de winnende dubbel. Uiteindelijk, na een flink gevecht, staat hij in de volgende ronde en mag nog altijd hopen op prolongatie.

Dean Reynolds - Scott Waites 2-4 (3-1 , 1-3, 2-3 , 1-3 , 3-1 , 2-3)
Dean Reynolds en Scott Waites vochten een verbeten strijd uit voor een plek in de volgende ronde. Tweevoudig wereldkampioen Waites wist dat hij aan de bak moest. Dat werd nogmaals bevestigd toen hij, misschien nog niet helemaal wakker, de eerste set verloor van zijn landgenoot. Toen eenmaal de locomotief op gang kwam na het winnen van de tweede set stoomde hij door en nam een 3-1 voorsprong. Reynolds had nog iets leuks in petto door de vierde set te pakken en zowaar leek het nog spannend te gaan worden.

In de zesde set werd een heus gevecht, dacht Waites er al te zijn toen hij 2-0 voor stond in legs, maar vervolgens Dean langszij zag komen. Koelbloedig als Waites is liet hij zich niet gek maken, nam in de vijfde leg afstand van Reynolds en gooide een 112 finish uit om de volgende ronde te halen.