Home BDO/WDF Hoofdnieuws Lakeside dag 5 middag: Noppert naar huis, Baetens verslaat Mitchell

Lakeside dag 5 middag: Noppert naar huis, Baetens verslaat Mitchell

Vanmiddag kwam Danny Noppert weer in actie op de Lakeside 2018. De tegenstander van ‘Noppie’ was de nummer 1 van de BDO, de Engelsman Mark McGeeney. De Nederlander nam brutaal de leiding, maar daarna lieten zijn dubbels hem in de steek. Tel daarbij op dat de Engelsman meer en meer op stoom kwam en de uitschakeling was helaas een feit. Op zich geen schande van de Nederland om van de nummer twee van de plaatsingslijst te verliezen.

Naast de Nederlander kwamen ook de Belg Andy Baetens komt in actie, hij zorgde voor een enorme stunt door Scott Mitchell er uit te kegelen. Tot slot werd er nog een partij in het vrouwentoernooi gespeeld.Lorraine Winstanley was twee klassen beter dan Tricia Wright en won soeverein.

Livestream
Het toernooi wordt live uitgezonden op Channel 4 (‘s middags) en BT Sport (‘s avonds) en voor de Nederlanders die deze zenders niet ontvangen hebben we een overzicht van livestreams geplaatst in dit overzicht.

Woensdag 10 januari
Middagsessie (vanaf 14:00 uur)
Andy Baetens (BEL) – Scott Mitchell (ENG)  4-2 (3-2 , 3-1 , 1-3, 2-3 , 3-2 , 3-2)
De eerste wedstrijd van de woensdag ging tussen de Belg Andy Baetens en de Engelsman Scott Mitchell. De Engelsman was als derde geplaatst en was op voorhand de favoriet om er met de overwinning vandoor te gaan. Maar de Belg maakte in de vorige ronde indruk en was niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven. Dat bleek wel toen hij uit de startblokken schoot en direct de eerste twee sets won. Een sensatie leek in de maak en de Engelsman moest meteen alle zeilen bijzetten om een afgang te voorkomen. 

Hij knokte zich terug, maar daarna was het nagels bijten voor alle aanwezige toeschouwers. Beide heren gaven elkaar weinig ruimte. Uiteindelijk bleek de Belg het koelbloedigst en zorgde voor een enorme stunt door de outsider voor de titel naar huis te sturen. 

 

Lorraine Winstanley – Tricia Wright 2-0 (3-1 , 3-0)
De wedstrijd in het vrouwentoernooi was vrij eenzijdig en gaf het krachtsverschil in het vrouwentoernooi goed weer. Winstanley verloor stiekem een leg, maar zonder ook maar enige vorm van krachtsinspanning ging ze soeverein door. 

 

Danny Noppert – Mark McGeeney 1-4 (3-1 , 1-3 , 0-3 , 2-3 , 2-3)
De laatste wedstrijd van de middag ging tussen de verliezend finalist van vorig jaar, de Nederlander Danny Noppert en de nummer één van de BDO, Mark McGeeney. De verwachtingen waren van te voren hoog en er werd wellicht gedacht dat Danny voor een stunt kon zorgen. Hij won de eerste set, maar doordat onder andere zijn dubbels hem in de steek lieten en het feit dat het bij Mark beter ging draaien ging het koppie steeds somberder staan. Vele kansen op een dubbel liet hij onbenut, waardoor er wellicht een geflatteerde 4-1 overwinning voor de Engelsman op de borden kwam te staan.