Lakeside dag 7 avond: Richard Veenstra verschalkt zich in Duitser WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Lakeside dag 7 avond: Richard Veenstra verschalkt zich in Duitser

Bij de heren is Richard Veenstra de laatste overgebleven Nederlander die nog in strijd is voor de titel. Hij nam het op tegen de verrassende Duitser Michael Unterbuchner. Nadat Veenstra 2-0 voorkwam in sets was het daarna de Duitser die vervolgens vier sets op rij won en eigenlijk iedereen in verbijstering achter liet. Veenstra knokte zich terug tot 4-4, maar de koek was in de laatste set op en deze ging met 3-0 overtuigend naar de Duitser.

De eerste wedstrijd van de avond ging tussen Deta Hedman en Lisa Ashton. De winnaar zou zich plaatsen voor de finale. Hedman had genoeg kansen om de partij te winnen, liet deze onbenut en daar profiteerde Lisa Ashton van. Zij speelt de finale tegen Anastasia Dobromyslova. In de laatste wedstrijd van de avond ontsnapte Mark McGeeney aan een uitschakeling. Hij kroop door het oog van de naald tegen Wayne Warren maar won met 5-4.

Het volledig speelprogramma is hieronder te bekijken.

Livestream
Het toernooi wordt live uitgezonden op Channel 4 ('s middags) en BT Sport ('s avonds) en voor de Nederlanders die deze zenders niet ontvangen hebben we een overzicht van livestreams geplaatst in dit overzicht.

Vrijdag 12 januari
Avondsessie (vanaf 20:00 uur)
Deta Hedman - Lisa Ashton 0-2 (2-3 , 2-3)
De eerste wedstrijd was er in van het vrouwentoernooi. De twee Engelse dames, Deta Hedman, als eerste geplaatst en de als vierde geplaatste Lisa Ashton namen het tegen elkaar op. In de eerste set nam Hedman brutaal een 2-0 voorsprong, maar zag Lisa langszij komen. Daarna was het de als vierde geplaatste Engelse die scorend beter ging draaien en Hedman liet het afweten op de dubbels. De als eerste geplaatste Engelse kreeg meerdere darts om de set binnen te halen maar faalde. Ashton bleef onder alles erg koel en gooide de dubbels wel toen het er op aan kwam. In de tweede set liep Hedman vanaf het begin al tegen een achterstand aan. Bij een stand van 2-2 in legs kregen beide dames meerdere keren de mogelijkheden om de set binnen te halen, maar uiteindelijk was Ashton de gelukkige en won met 2-0.

Richard Veenstra - Michael Unterbuchner 4-5 (3-2 , 3-1 , 2-3 , 2-3 , 1-3 , 2-3 , 3-2 , 3-2 , 0-3 )
De enige Nederlander in het toernooi mocht aantreden tegen de Duitser, Michael Unterbuchner. De Duitser verraste de vorige ronde en was van plan om ook deze ronde voor een sensatie te zorgen. Daar wilde Veenstra alles aan doen om dat te verhinderen en had, na de halve finale plek van vorig jaar, veel punten en eer te verdedigen. Het leek ook vanaf het begin goed te gaan. De Nederland nam een 2-0 voorsprong, maar leek het daarna even kwijt te zijn en vooral op de dubbels. Unterbuchner sloop stiekem langszij en nam zelfs brutaal een 4-2 leiding. Na de break tapte Veenstra uit een ander vaatje en leek het vooral ook beter te gaan op de dubbels. Doordat het scorend ook iets beter ging lopen had hij meer rust op de momenten dat het er op aankwam. Maar in de beslissende set was het de Duitser die plotseling vleugeltjes kreeg en niet eens onverdiend de negende set met 3-0 naar zich toe trok waardoor hij nu zeer verrassend in de halve finale staat.

Mark McGeeney - Wayne Warren 5-4 (3-2 , 0-3 , 0-3 , 1-3 , 3-1 , 3-2 , 1-3 , 3-2 , 4-2)
De laatste wedstrijd van de avond ging tussen de Engelsman Mark McGeeney en de man uit Wals Wayne Warren. McGeeney is tijdens dit toernooi als tweede geplaatst en had het niet makkelijk deze avond. Hij won nog wel de eerste set, maar daarna keek hij vliegensvlug tegen een 3-1 achterstand aan. De ongeplaatste Warren bleef koel, maar zag tot zijn verbijstering de Engelsman langszij komen. Daarna golfde het spel op en neer en was Warren op een gegeven moment zelfs één leg verwijdert van de zege. McGeeney liet zich echter niet gek maken en forceerde een beslissende laatste set. Hierin nam Warren een brutale 2-1 voorsprong en leek een sensatie in de maak. Maar Warren ging stiekem wellicht al denken aan de overwinning en dat moet een sporter nooit doen. Het lampje ging langzaam aan steeds meer en meer uit en het was McGeeney uiteindelijk die met de schrik vrij kwam.