Lakeside halve finale avond: McGeeney voor de eerste keer in finale WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Lakeside halve finale avond: McGeeney voor de eerste keer in finale

Lakeside halve finale avond: McGeeney voor de eerste keer in finale

Zaterdagavond stond de tweede en laatste halve finale bij de heren op het programma. Deze halve finale ging tussen de Engelsman Mark McGeeney en de Duitser Michael Unterbuchner. Vrijdag won McGeeney in een thriller van de Welshman Wayne Warren en Unterbuchner was verantwoordelijk voor de uitschakeling van de Nederlander Richard Veenstra. Mark McGeeney wist zijn allereerste Lakeside finale te bereiken, ten koste van de debutant Michael Unterbuchner die uiteindelijk mag terugkijken op een pracht debuut.

Zaterdagmiddag wist titelverdediger Glen Gurrant zich reeds van een plek te verzekeren in de finale. Duzza was in de eerste halve finale te sterk voor tweevoudig BDO wereldkampioen Scott Waites, hij belandde zodoende voor de tweede keer op rij in de finale van het Lakeside wereldkampioenschap. De finale tussen Glen Durrant en Mark McGeeney wordt zondagavond om 17:45 uur Nederlandse tijd gespeeld.

Een verslag van de tweede halve finale is hieronder te zien.

Livestream
Het toernooi wordt live uitgezonden op Channel 4 ('s middags) en BT Sport ('s avonds) en voor de Nederlanders die deze zenders niet ontvangen hebben we een overzicht van livestreams geplaatst in dit overzicht.

Lakeside halve finale avond: McGeeney voor de eerste keer in finale


Zaterdag 13 januari
Avondsessie

Tweede halve finale heren

Mark McGeeney (88.84) 6-4 Michael Unterbuchner (88.33) (3-2, 3-0, 0-3, 0-3, 2-3, 3-0, 3-2, 0-3, 3-2)
Unterbuchner begint. Hij gooit o.a. 180 in de eerste leg. Hij mist finishes maar McGeeney kan niet profiteren. Met d10 behoudt Unterbuchner zijn leg. McGeeney benut zijn 170 finish niet maar hij kan terugkomen en gelijkmaken met d18. De volgende twee legs worden (zonder breaks) verdeeld waardoor een beslissende leg nodig is. In de laatste leg wordt de Duitser gebroken met tops. Mc Geeney zet zijn vorm voort in set 2, terwijl Unterbuchner zijn finishes niet kan benutten. Met een whitewash wordt het 2-0 in sets voor de Engelsman.

In set 3 zijn de rollen omgekeerd. Michael is de meerdere in deze set, McGeeney kan zijn finishes niet benutten. In navolging van zijn opponent wint Unterbuchner de set met een wjitewash voor zijn eerste set-winst.De Duitser dendert en knokt verder. Ook set vier wordt met een whitewash gewonnen waardoor de set-stand gelijk is. De eerste twee legs van set vijf worden verdeeld, waarna Unterbuchner de voorsprong pakt. In leg 4 gooit Mark zijn eerste 180 van de partij, ook weet hij de leg te winnen en een beslissende leg te forceren. Unterbuchner laat tops staan, McGeeney nog ver weg. Unterbuchner raakt tops met zijn eerste pijl en hij leidt met 3-2 is sets.

Leg 1 van set 6 is een prooi voor de Engelsman. McGeeney mist de bull voor zijn 121 finish maar hij kan terugkomen nadat beide mannen op 25 komen maar Unterbuchner zijn finish niet benut. Mark breekt met zijn 25 finish en verdubbelt ook zijn voorsprong. Met een 40 finish via d10 is de whitewash een feit. Hiermee stopt hij de 'run' van zijn Duitse tegenstander. Michael 'T-Rex' Unterbuchner komt op 2-0 in set 7. Unterbuchner kan een whitewash voorkomen door de 3e set te winnen. Hij knokt verder met scores van o.a. 134,134,177 en d6 voor de gelijkmaker en een beslissende leg. The Gladiator start de laatste leg met 180. In de beslissende set trekt The Gladiator aan het langste eind met tops voor 4-3 in sets.

In leg 1 van set 8 komt McGeeney als eerste op een finish. Hij benut zijn 56 finish niet maar kan terugkomen als Unterbuchner, die intussen op een finish staat, niet kan profiteren. Met d5 wordt het 1-0 voor de Engelsman. T-Rex kan gelijkmaken met een 22 checkout. Met een 80 finish via tops eist McGeeney zijn voorsprong weer op, waarna hij met onder andere een 180 en d12 op 5-3 komt in sets en nog een set verwijderd is van de finale tegen Glen Durrant. Unterbuchner gooit een 32 finish uit in leg 1 van set 9 en houdt hoop. Hij knokt verder door de volgende leg met 180 te starten en met een 40 finish te eindigen. Met een 149 finish eindigt Unterbuchner zijn sterke optreden in leg 9.

McGeeney mist de bull voor zijn 123 maar hij kan terugkomen. In zijn volgende beurt benut hij zijn 25 finish voor de 1-0 voorsprong in set 10. Met scores van onder andere 140,134,171 en een 56 finish maakt Michael gelijk. Unterbuchner mist de bull voor zijn 75 checkout, waarna McGeeney zijn 116 finish niet kan benutten. In zijn volgende beurt kan Unterbuchner een beslissende leg forceren en de partij verlengen. Unterbuchner kan de partij niet verlengen met zijn 100 finish. Mark McGeeney raakt d18 met zijn eerste pijl en zodoende staat hij in zijn allereerste finale op het BDO wereldkampioenschap. In de finale wacht titelverdediger Glen Durrant.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws