Justin van Tergouw prolongeert Lakeside jeugdtitel tegen Heffernan WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Justin van Tergouw prolongeert Lakeside jeugdtitel tegen Heffernan

Justin van Tergouw prolongeert Lakeside jeugdtitel tegen Heffernan

Colin Roelofs won het toernooi in 2015 en een jaar later was het Joshua Richardson die de titel pakte, nadat hij in de halve finale Justin van Tergouw de baas was. Vorig jaar won Justin van Tergouw de Lakeside jeugdfinale ten koste van Nathan Girvan kon deze dit jaar prolongeren. Na een ijzersterke eerste set van beide heren, waarin de Ier Killian Heffernan de eerste leg pakte met een 156-finish en , werd het verschil toch duidelijk en wist Justin van Tergouw als eerste speler ooit zijn titel op de Lakeside jeugd te prolongeren.

Donderdag 11 januari
Finale Lakeside Youth (vanaf 13:30 uur)
Justin van Tergouw
(93,04) - Killian Heffernan (82,28) 3-1 (1-3, 3-0, 3-0, 3-0) (tussenstand)
Heffernan opent met een 156-finish in de eerste leg. Om een leg later ook nog even 87 uit te gooien met twee pijlen. Justin doet zijn grote idool Darryl Fitton na door 170 uit te gooien en weet zich dus verzekerd van de 5000 pond dat voor de hoogste finish staat. Hoeveel hij er precies aan overhoudt is nog even afwachten, aangezien er natuurlijk nog meer 170-finishes gegooid kunnen worden. Heffernan pakt in de vierde leg de eerste set.

Justin gooit 100 uit met twee pijlen voor 2-0 in de tweede set en pakt de set via een 84-finish met 3-0.
Via een 70-finish haalt Justin ook de derde set met 3-0 binnen.

Justin finisht 131 om 1-0 voor te komen in de vierde set. Via een 132-finish pakt Justin de titel door ook de vierde set met 3-0 te winnen.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws