Home BDO/WDF Hoofdnieuws Lakeside vrijdagavond: Winstanley, Durrant en Williams gaan door

Lakeside vrijdagavond: Winstanley, Durrant en Williams gaan door

2018 bwin Grand Slam of Darts Simon Whitlock v Glen Durrant Pic: Christopher Dean / Scantech Media Ltd/PDC Darts 07930 364436 chris@scantechmedia.com www.scantechmedia.com

Anastasia Dobromyslova (78,21) v Lorraine Winstanley (75,19) 1-2
(3-2, 1-3, 0-3)
Anastasia begint goed en gooit gelijk 180 en wint mede hierdoor ook de eerste leg en pakt hiermee gelijk de break. Ondanks dat Winstanley zichzelf doodgooit op 60 door triple 20 te gooien wint zij de tweede leg en breakt gelijk terug. Na een 134 te missen gooit Dobromyslova de dubbel 16 voor een 2-1 voorsprong in legs. De eerste set vraag om een 5e en beslissende leg, waar Winstanley zich slordig niet op een finish zet waardoor Anastasia genoeg tijd heeft om de leg uit te gooien en de eerste set te pakken.
In de tweede set gaat het ook gelijk op met 1-1, daarna krijgen beide vrouwen de kans om 2-1/1-2 voor te komen. Er worden veel dubbels gemist en uiteindelijk komt Winstanley met 1-2 en wint vervolgens de leg hierna ook en maar het gelijk in sets.
In de laatste set levert Winstanley geen leg meer in, op papier lijkt het een eenzijdige set, maar in 2 van de 3 legs had Anastasia de kans om de leg te pakken. Hier slaagde zij echter niet in en verliest deze halve finale.

Glen Durrant 98,10 v Kyle McKinstry 90,69 5-2
(2-3, 3-2, 3-1, 3-1, 3-2, 1-3, 3-1)
McKinstry begint goed aan de wedstrijd, een 180 in de eerste leg en pakt ook gelijk deze leg. Durrent gooit hierna echter een goeie leg met een 107 finish uit om op gelijke hoogte te komen. de leg hierna gaat ook mooi gelijk op, maar deze wordt gepakt door McKinstry met een hele nette 76 finish. Hiermee kan hij de set pakken in de volgende leg, maar dit blijkt spannend. Na een 80 finish gemist te hebben op de bull gooit Durrant heel keurig een 111 finish om een beslissende leg af te dwingen. De leg hierna is beslissend, beide heren hebben een finish. Nadat Durrant 147 keurig wegzet op dubbel 18 is McKinstry hem te slim af en finish wederom erg goed door met 1 pijl de dubbele 18 te gooien. 
De tweede set is een spannende set. Het gaat gelijk op, maar ondanks dat het gelijk op gaat houden beide mannen hun eigen legs. Dit is in het voordeel van Glen Durrant die hiermee de tweede set pakt en hiermee op gelijke hoogte komt, 1-1 in sets.
In de derde set speelt Durrant erg sterk, gooit op de goede momenten hoge scores en gooit een hele mooie 124 finish op de bull. Het is ook geen verrassing dat Glen Durrant deze derde set wint.
In de vierde set gaat het er hard aan toe, veel hoge scores van beide spelers. Hierdoor gaat ook deze set naar een beslissende vijfde leg, maar dit ging niet zomaar. Durrant zet 170 perfect weg op dubbel 18, maar McKinstry gooit heel knap 116 uit om in de set te bliven, het wordt 2-2. De laatste leg is Durrant echter ijzersterk en staat na 12 pijlen op 40 en gooit deze uit met zijn 14e pijl, het is 3-1 in sets voor Durrant.
De vijfde set begint minder te worden, McKinstry begint iets minder goed te gooien en Durrant lijkt ermee weg te lopen. In de vierde leg wordt het echter erg slordig aan beide kanten, Durrant en McKinstry missen beiden erg veel dubbels. McKinstry pakt uiteindelijk de 4e leg en mag aan de laatste leg beginnen. De slordigheid lijkt verdwenen en de triples vliegen je om de oren. Nadat McKinstry de bull mist weet Durrant 40 uit te gooien en de ruime 4-1 voorsprong te pakken.
De zesde set is een wat mindere set, het spel is bij beide niet geweldig. Er worden veel dubbels gemiste, maar in voordeel voor McKinstry want hij weet de dubbels eerder te gooien dan Durrant. Hij blijft nog even in de wedstrijd en komt op 4-2 in sets.
De zevende set is ook niet de beste, maar Durrent gooit net iets beter dan McKinstry. Scorend wordt het steeds minder en het wordt lastiger om de legs te winnen. Glen Durrent houd het best zijn hoofdf koel en wint de set en hiermee de wedstrijd. 

Jim Williams 93,27 v Scott Mitchell 92,08 5-3
(3-2, 2-3, 3-1, 2-3, 3-1, 2-3, 3-2
De partij tussen Jim Williams en Scott Michell begint bijzonder. Mitchell begint heel goed aan de wedstrijd en komt in een rap tempo 2-0 voor in de eerste set. Williams moest even op gang komen en dat lukte. Williams weet uit het niets 3 legs op rij te winnen en de eerste set alsnog te pakken.
Hij gaat in de tweede set nog even door en wint nadat Mitchell de eerste leg pakt weer twee legs achter elkaar. Dit keer was het de beurt aan Mitchell om de set te redden met 2 legs achter elkaar, het wordt 1-1.
De derde set is wat minder spectaculair. Williams gooit in deze set het beste. Mitchell gooit een hele goede tweede leg van 15 darts, dit is ook de enige leg die hij wint. De rest staat hij scorend te ver achter en heeft Williams voldoende tijd voor het finishen van zijn legs.
In de vierde set begint het weer wat beter te worden. Scores lopen weer goed, paar 180’ers. Het is dan ook geen verrassing dat ook deze set met minimaal verschil gewonnen werd. Weer een 3-2 score in het voordeel van Scott Mitchell, hij maakt het gelijk in sets, 2-2.
De vijfde set is weer wat rustiger. Het gaat redelijk bij beide spelers maar de dubbels vallen makkelijker bij Williams, hij pakt daarom ook de set met 3-1. Hij komt weer een stukje dichter bij de eindzege, de stand is 3-2 voor Williams.
Het niveau blijft constant, prima scores en de beide heren geven elkaar weinig kansen. Het gaat gelijk op in deze set, een hele belangrijke set. Voor Mitchell kan deze set hem in de wedstrijd houden met een gelijke stand van 3-3. Voor Williams kan deze set ervoor zorgen dat hij maar 1 set van de overwinning is. Deze druk is te zien op het podium, het gaat iets moeizamer en de score wordt in deze set ook 2-2. De vijfde leg is een spannende leg, ze geven elkaar weinig ruimte. Mitchell komt als eerste op een finish, wanneer Williams nog niet op een finish staat, hij heeft dus minstens 6 pijlen. Er staat dus niet genoeg druk op, Mitchell gooit gemakkelijk 60 uit en wint de set. Het staat weer gelijk.
De zevende set is erg belangrijk, wie komt er 4-3 voor? Het lijkt dat Scott Mitchell het best met deze druk om kan gaan, hij komt op een 2-0 voorsprong. Het ging helaas niet zo gemakkelijk, Williams geeft zich niet gewonnen en weet 2-2 te maken. De leg die volgt is heel belangrijk, wie weet deze te winnen. Scott Mitchell komt op een finish van 120, het zal toch niet, hij krijgt een pijl op dubbel 20 en die gaat mis. Williams staat op 56, krijgt 2 pijlen op de dubbel 20 en de tweede gaat erin, hij komt op de 4-3 voorsprong.
Williams weet goed gebruik te maken van zijn voorsprong, de zege was in zicht, maar hij moest nog wel zijn concentratie bewaren. Dit lukte hem erg goed, hij profiteerde goed van de missers van Mitchell en komt op een 2-1 voorsprong. De laatse leg die hij mocht begon was minder, maar Mitchell kan daar niet helemaal van profiteren. Hij krijgt wel de kans op 160 en krijgt zelfs een pijl op dubbel 20 om heel Lakeside op stelten te zetten, maar dit lijkt te veel gevraagd. Williams gooit 64 uit voor de winst. Williams wint met 5-3 en treft de regerend wereldkampioen, Glen Durrant.

TIP: Gebruik deze simpele instructie en je kan de Lakeside bekijken zonder reclame. Voor de mobiele gebruikers klik hier