Lakeside dag 5: Mandigers wint van Harms, Gulliver ontsnapt, Unterbuchner simpel door WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

De Lakeside gaat weer verder met vandaag dag vijf, waar de tweede ronde gaat beginnen.

Bij de herenwedstrijden moeten de mannen nu tot de vier sets om zich te plaatsen voor de kwartfinale. De dameswedstrijden zijn nog gewoon best of drie, want de eerste ronde is nog niet helemaal afgerond.

Vanmiddag opende dag vijf met een Nederlands duel. Wesley Harms en Willem Mandigers speelden tegen elkaar. Het was Mandigers die goed begon, maar Harms kwam sterk weer terug. Vervolgens ging deze spannende wedstrijd steeds gelijk op en het was Mandigers die op de belangrijke momenten de dubbels voor de set gooide en daardoor ook won.

Daarna kwam Trina Gulliver, tienvoudig Wereldkampioen, aan de oche tegen de Poolse Karolina Podgorska. Podgorska begon goed en pakte de eerste set, waarna Gulliver moest komen en ook daadwerkelijk kwam. Uiteindelijk kwam er in de derde set een beslissende leg aan te pas om uit te maken wie doorging. Gulliver had veel ervaring in beslissende legs op Lakeside en toonde die ervaring, want ze wist deze te winnen.

De laatste partij van de sessie ging tussen Michael Unterbuchner en Wayne Warren. Op papier misschien wel de spannendste laatste 16 wedstrijd van de Lakeside 2019, maar dat werd het voor de neutrale kijker helaas niet. Unterbuchner speelde fabuleus en warren miste veel kansen op de dubbel waar de Duitser van profiteerde. Unterbuchner won gemakkelijk met 4-0 in sets.

Livestream
Gebruik deze simpele instructie en je kan de Lakeside bekijken zonder reclame. Voor de mobiele gebruikers klik hier.

Hieronder vind je het live verslag van de wedstrijden van de middagsessie.

Wesley Harms (92,60) 2 - 4 Willem Mandigers (93,00)

0-3, 3-1, 3-1, 2-3, 1-3, 2-3

Voordat de partij begon, werd de bull werd achter het podium gewonnen door Mandigers en mocht de middag dus aftrappen. Met een 15-darter wist Mandigers zijn eigen leg te houden via een 70-finish, terwijl Harms nog een pijl op de bull had gekregen voor de break. De tweede leg ging in 12-darts via een 98-finish naar Mandigers, mede doordat beide heren een maximale 180´er hadden gegooid. De derde leg ging met de darts mee, dat Mandigers de eerste set opleverde.

De tweede set mocht worden gestart door Harms en hij hield in 14 darts via een 61-finish zijn eigen leg. Mandigers maakte in de tweede leg weer gelijk door in 15 darts dubbel 18 te gooien. Via een 93-finish op dubbel 16 wist Sparky wederom op voorsprong te komen in de tweede set. Doordat Harms met zijn laatste dart dubbel 20 gooide wist hij de set met 3-1 te pakken en dus stond het nu 1-1 in sets.

Het was Willem Mandigers die de derde set, na een korte onderbreking, mocht beginnen. Via een 52-finish op dubbel 16 wist de man uit Heerhugowaard een break te plaatsen. De tweede leg ging met de darts mee en dus maakte hij 2-0 in de set van zijn landgenoot. Mandigers wist via een 68-finish op dubbel 16 zijn eigen leg te houden om nog in leven te blijven in deze set. Maar via dubbel 16 maakte Harms een einde aan de set.

Set vier begon Harms de vijfde set, maar Mandigers wist vijf perfecte darts te gooien. Uiteindelijk werd het een 11-darter voor Mandigers die daarmee op 1-0 kwam. Mandigers hield zijn eigen leg daarna via een 64-finish om op een 2-0 voorsprong te komen. Mandigers miste drie setdarts, waar Harms van profiteerde en via dubbel 10 de 1-2 maakte. Via dubbel 14 wist Harms een 13-darter te produceren voor de break en had het voordeel in de vijfde leg ook nog eens te pakken. Via dubbel 20 wist Mandigers toch de set nog te pakken met 3-2 door middel van een 16-darter in de beslissende leg.

Mandigers begon de vijfde set. Met een 18-darter wist Mandigers de eerste leg via dubbel 10 met de darts mee te gooien. In 13-darts wist Harms via dubbel 12 de stand weer gelijk te trekken. Via een finish van 30 wist Mandigers de eigen leg nog te houden, ondanks dat Sparky twee darts voor de break miste. Door een geweldige 136-finish van de Eindhovenaar wist hij de vijfde set op zijn naam te zetten.

Wesley Harms mocht de zesde set aftrappen en moest deze set houden, om nog kans te houden voor de kwartfinale. Via dubbel 1 wist Harms op 1-0 te komen. Mandigers wist zijn eigen leg niet te houden, want hij miste voor het eerst in de partij veel dubbels en dat werd genadeloos afgestraft door Harms die een break plaatste. Willem Mandigers wist echter wel weer een break terug te plaatsen via de dubbel 8. Via een goede leg van Mandigers die hij finishte via een 52-finish, wist hij een beslissende leg uit de set te halen die hem de winst al kon gaan brengen. En Mandigers deed dat via een goede leg op dubbel 10, waarmee hij de winst pakte en zijn landgenoot terug naar huis stuurde.

Trina Gulliver (72,51) 2 - 1 Karolina Podgorska (70,02)

1-3, 3-1, 3-2

De Poolse mocht de partij beginnen. Trina Gulliver wist darts voor de break te missen en daardoor pakte Podgorska toch nog haar eigen leg via een finish van 60. Gulliver wist via dubbel 5 de tweede leg van de partij/set te winnen. Via dubbel 20 wist Podgorska de derde leg met de darts mee te gooien voor de 2-1 voorsprong. De Poolse miste een 148-finish op dubbel 14, maar doordat Gulliver wederom problemen met de dubbels had mocht Podgorska terugkomen voor dubbel 7 en gooide die voor de setwinst.

De tweede set was de set van de Engelse dame en wist met een gelukje haar eigen leg te houden, want Podgorska miste een kans voor de break. Via dubbel 1 wist Podgorska de stand in legs gelijk te trekken naar 1-1. Via dubbel 18 maakte The Golden Girl er 2-1 van en had dus nog een leg nodig voor een beslissende set. Doordat Podgorska twee kansen op dubbel 18 miste vanaf 72, pakte Gulliver haar kans en gooide 60 uit voor de 1-1 gelijke stand in sets.

De beslissende laatste set was de set van Podgorska. In de eerste leg wisty Gulliver 100 uit te gooien via dubbel 10 voor een zeer belangrijke break die ze nodig heeft voor de winst. Podgorska miste een leg later een 92-finish, maar wist in de herkansing de dubbel wel te gooien voor de re-break. Podgorska wist haar eigen leg te houden en daarmee op matchpoint te komen tegen Trina Gulliver MBE. Podgorska wist het nog niet af te maken in de vierde leg, waardoor Gulliver via dubbel 8 2-2 maakte en er een beslissende leg uit haalde. Het was Gulliver die de bull won om deze laatste leg te beginnen. Doordat Gulliver haar beste leg voor het laatst had bewaard, wist ze via dubbel 5 de partij ondanks een 1-0 achterstand toch nog te winnen.

Michael Unterbuchner (91,54) 4 - 0 Wayne Warren (91,40)

3-2, 3-1, 3-0, 3-1

De laatste partij van de middag mocht worden gestart door de Duitser. Unterbuchner wist een 101-finish te produceren in de eerste leg voor de 1-0 voorsprong. Doordat Warren de dubbel niet wist te gooien voor de 1-1, maakte Unterbuchner er 2-0 van via een break op dubbel 18. Doordat Wayne Warren 93 uit gooide op tops voor de re-break, was hij weer terug in de set. De Welshman gooide tops voor de 2-2 een leg later. Via een 104-finish van Unterbuchner, waar Warren ook op een gelijke soort finish stond, pakte de Duitser uit Munchen de eerste set.

De tweede set mocht worden begonnen door Wayne Warren en hij wist een goede eerste leg te gooien, waardoor hij op 1-0 kwam. Met zijn laatste pijl in de hand wist Unterbuchner de tweede leg te winnen. T-Rex wist de tweede break van de partij te plaatsen in de derde leg, waardoor hij het voordeel in de set had gepakt. Dat voordeel betaalde hij uit door de vierde leg van de set te houden, waardoor hij de onderbreking in ging met een 2-0 voorsprong in sets.

Wayne Warren mocht de derde set beginnen, maar doordat hij 64 niet uitgooide, gaf hij de eerste leg direct al weg doordat Unterbuchner dubbel 14 gooide. De Duitser wist 70 uit te gooien in de tweede leg en daardoor stond T-Rex alweer op setpoint. Warren had twee darts op tops om in de set te blijven, maar miste. Unterbuchner pakte de kans en wist de derde set te pakken met maar liefst 3-0.

Deze wedstrijd die misschien wel compleet de andere kant uit gaat dan verwacht, kon een eenvoudige partij worden. De vierde set mocht in ieder geval begonnen worden door de Welshman. Maar Unterbuchner zat lekker in de vlo en kwam op 1-0 via de zoveelste break van zijn kant. Toch wist Warren weer eens een legje te pakken en te profiteren van missers op de zeldzame dubbels van Unterbuchner. Michael Unterbuchner wist met een 64-finish op dubbel 4 te gooien voor de re-re-break en daarmee kwam hij op matchpoint. Warren had de bull om nog even langer te genieten van The Lakeside Country Club, maar miste en Unterbuchner strafte het genadeloos af vanaf een 130-finish op dubbel 5 voor de winst.

Door: Marcel Bus