Lakeside zaterdagavond: Harms wint zenuwslopende wedstrijd, Prins ook door WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Lakeside zaterdagavond: Harms wint zenuwslopende wedstrijd, Prins ook door

Lakeside zaterdagavond: Harms wint zenuwslopende wedstrijd, Prins ook door

Vanavond zagen we Sharon Prins spelen tegen Roz Bulmer die nog herstellende is van de vreselijke ziekte kanker wat ze al voor de tweede keer heeft overwonnen. De Zoetermeerse won met 2-0. De avond werd afgesloten door Wesley Harms en Tony O'Shea. Silverback was de top favoriet maar moest zijn meerdere erkennen in Harms. Geen wedstrijd op top niveau maar een duel waarin tegen elkaar en de dubbel werd gestreden. Uiteindelijk weet Sparky er een overwinning uit te slepen.

Verder zagen we Paul Hogan oud PDC speler Wes Newton verslaan en uit een duel down under kwam Justin Thompson bovendrijven als winnaar tegen landgenoot Mal Cuming.

Zaterdag 5 januari:
Avondsessie:
Paul Hogan (ENG) (88.08) v Wes Newton 3-1 (ENG) (78.27) (3-0; 2-3; 3-0; 3-1)
Crocodile Dundee wist de eerste set zonder leg verlies te pakken. Ook in set twee begint Hogan goed met een 101-finish wat de hoogste bleek te zijn van de wedstrijd. In deze tweede set komt voormalig PDC speler Wes Newton ook op het scorebord, de 41-jarige The Warrior komt tot 2-2 en weet de set te pakken. Hogan is echter dodelijk op de dubbel vanavond waardoor hij set drie evenals inn de eerste set met 3-0 pakt. In de vierde set weet Newton nog een leg af te snoepen maar hij komt tekort tegen Paul Hogan die zich kan gaan voorbereiden op het onderonsje met Willem Mandigers.

Sharon Prins (NED) (63.75) v Roz Bulmer 2-0 (ENG) (65.46) (3-2; 3-1)
De Nederlandse begint zeer sterk aan het duel met de Engelse Bulmer door een 156-finish te gooien in de openingsleg. Roz Bulmer is niet onder de indruk waardoor de dames via een vijfde leg uitmaken wie de eerste set pakt. The Racing Angel is de gelukkige waardoor ze 1-0 voorkomt. De tweede set loopt Prins uit naar 2-0 waarna de Engelse de derde leg pakt via een mooie 92-finish. Het is echter de Zoetermeerse die ook de tweede set pakt en daarmee door is naar de volgende ronde.

Mal Cuming (AUS) (81.6)v Justin Thompson (AUS) (91.38) 0-3 (0-3; 2-3; 2-3)
Twee mannen uit down under tegenover elkaar op het podium van Frimley Green. Thommo Thompson 49-jaar heeft het duel gewonnen, in de eerste set gaf Thompson geen leg af maar in set twee en drie kwam The Bull uit Perth telkens tot 2-2 maar wist geen enkele vijfde leg te pakken.

Wesley Harms (NED) (88.26) v Tony O’Shea (ENG) (84.9) 3-2 (3-0; 1-3; 2-3; 3-1; 3-2)
De eerste set gaat naar de Noord-Hollander met 3-0, Harms begint niet sterk aan het duel met Silverback die in de eerste set nog niet thuis gaf. In set twee begint Harms beter, hij gooit een belangrijke 15-darter met een 61-finish terwijl O'Shea op 63 stond te wachten. De Nederlander mist vervolgens een hand vol dubbel voor 2-0 waardoor de Engelsman een kans krijgt vanaf 76 en deze direct benut. In leg drie krijgt Sparky een pijl op de dubbel maar mist weer waardoor Silverback wederom toeslaat en 1-2 voorkomt in set twee. Ook de vierde leg gaat naar de Engelsman die sterk staat te finishen en 1-1 in sets maakt. In de derde set komt Harms met hangen en wurgen 2-0 voor maar de Engelsman komt terug naar 2-2. In de vijfde leg mist Sparky een pijl op de bull waarna O'Shea een 120-finish gooit voor 1-2 in sets. O'shea begint de vierde set maar staat de eerste leg af, Silverback breakt wel direct terug via een snoeiharde 116-finish. Harms weet echter de derde break van de set te gooien met een 76-finish en gooit vervolgens dubbel acht met zijn tweede pijl voor set winst. In de beslissende set begint de Nederlander maar weet de buitenste ring niet te vinden waardoor O'Shea breekt. Harms weet op het juiste moment een sterke 11-darter te gooien voor de re-break en gooit een hele belangrijke 83-finish voor het verzilveren van de break. O'Shea komt net een paar triples tekort in de vijfde leg waardoor Harms een kans creëert en deze ook benut voor de winst.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws