Lakeside zondagavond: Janssen verslaat Vaes op bizarre speelavond WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Lakeside zondagavond: Janssen verslaat Vaes op bizarre speelavond

Lakeside zondagavond: Janssen verslaat Vaes op bizarre speelavond

Toen de klok 23:00 uur sloeg waren alle wedstrijden van vanavond al gespeeld terwijl volgens het speelschema de laatste partij rond die tijd pas zou beginnen.

Het werd een korte avond omdat de wedstrijden in 3-0, 2-0, 3-0 en 3-0 eindigden.

Hierbij stond Wouter Vaes aan de verkeerde kant van het scorebord en datzelfde gold voor Corrine Hammond, Adam Smith-Neale en Mark Layton.

De Australische beging nog een pijnlijke fout vanaf 68 terwijl de van een been- en enkelbreuk herstellende Smith-Neale het podium op moest met krukken.

Eurosport zal niet alle sessies uitzenden op het open kanaal en daarom verwijzen we je graag door naar onderstaande livestream zodat je niets van het toernooi hoeft te missen.

TIP: Gebruik deze simpele instructie en je kan de Lakeside bekijken zonder reclame.


Zondag 6 januari:

Avondsessie:
Roger Janssen (83,54) 3-0 Wouter Vaes (78,68) (3-1, 3-1, 3-1)
De eerste leg van de partij ging naar Wouter Vaes maar daarna waren er drie door Janssen die daarmee de eerste set won. In set 2 werd het nog 1-1 maar daarna kon de Nederlander niet voorkomen dat de Belg wederom met -1 de set naar zich toe trok. In set 3 viel de bulls-eye eruit vanaf 161 voor Janssen maar in de herkansing was het wel raak waarna hij daarna met een 84-finish op de bulls-eye ook de tweede leg won. Met een 118-finish zette Vaes zich nog wel op het scorebord maar het zou uitstel van executie blijken want met wederom 3-1 ging de winst naar Roger Janssen.

Fallon Sherrock (89,67) 2-0 in sets Corrine Hammond (80,94) (3-0, 3-1)
Sherrock begon de partij met een 108-finish waarna Hammond de tweede leg dacht te winnen, maar ze misrekende zich en gooide zich 'dood'. Haar opponente profiteerde en maakte 2-0 waarna ze al haar tweede 180-er van de partij liet aantekenen. Ze won de eerste set overtuigend met 3-0 en een gemiddelde van 98,02. In set 2 wist Hammond zich op het scorebord te brengen, maar het zou bij één leg blijven.

Mark McGrath (81,00) 3-0 in sets Adam Smith-Neale (66,54) (3-0, 3-0, 3-0)
De kersverse winnaar van de Winmau World Masters had in november dit opmerkelijk ziekenhuis-incident en kon na wekenlang van absolute rust vorige week pas beginnen aan zijn revalidatie. Vandaag betrad hij het podium op krukken maar het mocht niet baten. Hij won geen leg en verloor de partij kansloos met een gemiddelde van slechts 66,54.

Wayne Warren (97,71) 3-0 in sets Mark Layton (86,91) (3-2, 3-1, 3-0)
Via tweemaal dubbel 8 pakte Layton de openingsleg maar na de beslissende vijfde leg was het Warren die op een 1-0 voorsprong in sets kwam. Met 3-1 wist hij ook de tweede set te winnen en vanaf dat moment was de partij gespeeld. Na een korte onderbreking werd set 3 gespeeld welke zonder legverlies ten prooi viel aan Wayne Warren die met een 97,71 het hoogste gemiddelde van het toernooi tot op heden wist te gooien.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws