Lisa Ashton op imponerende wijze naar haar vierde wereldtitel WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Lisa Ashton op imponerende wijze naar haar vierde wereldtitel

Lisa Ashton op imponerende wijze naar haar vierde wereldtitel

Lisa Ashton heeft op imposante wijze beslag gelegd op de BDO 2018 wereldtitel bij de dames en tevens haar vierde wereldtitel, dankzij een 3-1 overwinning op drievoudig BDO wereldkampioene, de Russische Anastasia Dobromyslova. De eerste set moest ze nog uit handen geven, maar daarna was de Britse oppermachtig. Hieronder het wedstrijdverslag:

Ashton 3 (89.80) - Dobromyslava 1 (81,83)
(0-3 3-1 3-0 3-0)

Set 1

Beide dames staan vandaag voor hetzelfde doel: voor de vierde maal Lakeside winnen. Dat ze beiden graag willen winnen maken ze gelijk duidelijk door te beginnen met een 180-score. Het is uiteindelijk Dobromyslova die deze vorm in de eerste zet doortrekt, want ze geeft Ashton geen kans om een leg te pakken. Allebei noteren ze een gemiddelde van bijna 94, maar het is de Russin die op de juiste moment weet te pieken en haar dubbels gooit: 3-0

Set 2

In de eerste leg van de set komt Ashton dan eindelijk op her scoredormulier. De leg daarop behoudt de Russin haar leg en besluit Ashton het gas er op te zetten en de set naar zich toe te trekken door eerst haar eigen leg te behouden en vervolgens Dobromyslova te breken. Zo staat naar twee gespeelde sets een 1-1 stand op het scorebord en kan het nog alle kanten op.

Set 3

Alle kanten gaat her niet op in de wedstrijd, want het is Ashton die een klasse apart is de derde set. Mer veel 100+ scores en puike finishes, waaronder 81, noteert ze zelfs een 12 darter in de eerste leg van set 3. De tweede weet Dobromyslova ook de tripels te vinden, maar daarmee voorkomt ze niet dat Ashton op een 2-0 voorsprong komt en zo haar eigen leg nog hoeft te behouden voor setwinst. Haar eigen leg wint Ashton dan ook en zo komt er voor de tweede keer deze wedstrijd een 3-0 score uitgerold, dit keer in het voordeel van Ashton. Het is daarmee de 5e leg die Ashton opeenvolgend weet te winnen.

Set 4

Ashton is on fire en bij Dobromyslova lijkt het heilige vuur te zijn gedoofd, want de Russin weet in set 4 geen leg meer te winnen en kan daarmee Ashton niet van haar 4e wereldtitel op Lakeside houden. Ashton wint ook in set 4 alle 3 de legs en wint daarmee 8 opeenvolgende legs en daarmee de vrouwentitel van 2018. Lakeside 2018 heeft daarmee een mooie winnares gekregen van een mooi vrouwentoernooi!

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws