Home BDO/WDF Hoofdnieuws Lisa Ashton pakt titel Finder Darts Masters, Fallon Sherrock runner-up

Lisa Ashton pakt titel Finder Darts Masters, Fallon Sherrock runner-up

Lisa Ashton kende dit weekend goede opwarmer voor het PDC WK 2019. Ze wist de Finder Darts Masters-titel op te eisen bij de dames waarbij ze Fallon Sherrock versloeg met 2-1 in sets.

Op vrijdag maakte ze al indruk door Sharon Prins te verslaan met 4-0, waarna op zaterdag ook Aileen de Graaf het moest ontgelden. De Graaf liep uit naar 3-1 maar met o.a. een 157-finish bracht Ashton de stand weer terug naar 3-3. De Graaf miste daarbij 1 matchdart en Ashton trok de winst alsnog naar zich toe met een 100% finishpercentage.

Een verslag van de damesfinale lees je hieronder terug en voor de heren klik hier en voor de jeugd klik hier.

De finales op zondag waren te volgen via deze livestream.

Dames finale
Fallon Sherrock (84,58) 1-2 in sets Lisa Ashton (88,68) (0-3, 3-2, 1-3)
Met 3-0 pakte Ashton overtuigend de eerste set waarbij ze onder andere een 94-finish op de bulls-eye gooide. Ze miste vervolgens een 136-finish om de vierde leg op rij te pakken. In deze tweede set ging het naar een vijfde en beslissende leg en deze werd gewonnen door Sherrock. In de derde set kwam Ashton met een 13-darter op 2-0 en Sherrock kwam terug tot 1-2 en kreeg kansen om de partij naar een beslissende laatste leg te brengen, maar ze miste. Ashton strafte het direct af en dus pakte zij de dames titel.