Home BDO/WDF Hoofdnieuws Martijn Kleermaker stormt als zesde NL-er BDO top 20 binnen

Martijn Kleermaker stormt als zesde NL-er BDO top 20 binnen

De Nederlanders doen het goed op de wereldranglijst van de BDO. Onlangs wisten we al te melden dat Richard Veenstra de koppositie had overgenomen van landgenoot Wesley Harms en inmiddels hebben we een nieuwe speler in de top 20.

Martijn Kleermaker pakte afgelopen week de dubbelslag op het West Fries Open en zette hiermee het succes van de Nederlanders van de laatste tijd voort.

Zo wist Wesley Harms de Open Schotland, Open Slowakijke en Ilse of Man Masters op een rij te winnen en was Richard Veenstra de beste tijdens het Ilse of Man Classic.

Met het succes op eigen bodem bestormde Kleermaker de top 20 van de BDO ranking waarin inmiddels 6 Nederlandse namen prijken.

Richard Veenstra (1), Wesley Harms (3), Derk Telnekes (10), Willem Mandigers (10), Chris Landman (12) en Martijn Kleermaker (19) zijn de heren die de Nederlandse eer hoog houden.

Tevens nemen we ook een blik op de huidige stand bij de dames waarbij Lisa Ashton aan kop gaat. Aileen de Graaf de tweede plaats bezet en waar we Sharon Prins terugvinden op plek 10.

Verder vinden we in de top 20 ook Priscilla Steenbergen en Anca Zijlstra op plek 17 en 18.