Martijn Kleermaker troeft PDC wereldkampioen Peter Wright af WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Martijn Kleermaker troeft PDC wereldkampioen Peter Wright af

Martijn Kleermaker troeft PDC wereldkampioen Peter Wright af

Onze redacteur Jacco Krook houdt op speler van de week en speler van de maand verkiezingen. Voor de speler van de week worden steeds drie spelers genomineerd.

Voor de eerste week waren dit, op alfabetische volgorde, Martijn Kleermaker, Peter Wright en Thibault Tricole. The Dutch Giant had zijn nominatie, die al een sterk 2019 achter de rug had, te danken aan zijn sterke optreden tegen Gino Vos, waar hij 93,27 gemiddeld gooide en slechts twee legs afstond. Op dat moment was dat het op een na hoogste gemiddelde van het toernooi. Martijn moest enkel Willem Mandigers, die 94,16 gemiddeld gooide, boven zich dulden.

Peter Wright, de PDC wereldkampioen, kon uiteraard ook niet ontbreken in de top drie. Thibault Tricole maakte als eerste Fransman ooit zijn debuut op het BDO WK en won ook nog zijn eerste wedstrijd tegen de ervaren Ross Montgomery met 3-2.

Martijn Kleermaker heeft de strijd gewonnen. The Dutch Giant kreeg bijna de helft van de stemmen. Hij eindigde op 47,4 %. Zodoende moest Peter Wright, die 30,8 % van de stemmen kreeg, genoegen nemen met de tweede plek. De Fransman Thibault Tricole eindigde met 21,8 % op de derde plek.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws