Home BDO/WDF Hoofdnieuws Martin Adams oudste speler die ooit 9-darter gooide op camera

Martin Adams oudste speler die ooit 9-darter gooide op camera

Voor het eerst in zijn carrière is Martin Adams erin geslaagd om een 9-darter te gooien welke is vastgelegd op camera. Het gebeurde gisteren tijdens de Icons of Darts 2020 en de beelden zijn hier te bekijken.

Hiermee is Wolfie met 63 jaar de oudste speler die er ooit in is geslaagd om een 9-darter te gooien welke is vastgelegd op camera. Het was een dag voor zijn 64e verjaardag die hij vandaag mag vieren.

De oudste speler die op televisie ooit een 9-darter wist te gooien is Steve Beaton. Hij was 55 jaar en 21 dagen oud toen hij deze perfecte leg gooide op de German Darts Open 2019.

Hiermee versloeg hij Phil Taylor die 55 jaar en 9 dagen oud was toen hij deze 9-darter gooide op de Sydney Darts Masters 2015. Overigens wist The Power een paar maanden later wel nog een 9-darter op de vloer te gooien.

Toch is er 1 man die ze allemaal voor zich moeten dulden in dit rijtje met statistieken. John Magowan wist in augustus van 2008 namelijk tijdens een Players Championship een perfecte leg te gooien op de leeftijd van 66 jaar, 10 maanden en 24 dagen.