Home BDO/WDF Hoofdnieuws Martin Adams wil BDO redden en zou als voorzitter het WK verplaatsen

Martin Adams wil BDO redden en zou als voorzitter het WK verplaatsen

De BDO verkeert in zwaar weer, zo ziet ook drievoudig wereldkampioen Martin Adams. Wolfie heeft laten weten dat hij met voldoende steun de functie van Des Jacklin, als voorzitter van de BDO, zou willen overnemen.

“Het huidig bestuur pakt het niet goed aan. De keuze om het BDO WK te verplaatsen was niet de juiste en dat kan ik dan ook niet begrijpen. Ik zou het dan ook terugbrengen naar de Lakeside als men mij zou kiezen als nieuwe BDO voorzitter,” aldus Adams.

Maar de 63-jarige heeft meer plannen om de bond en het bijbehorende wereldkampioenschap te redden.

“Ik zou om de tafel gaan met Barry Hearn (voorzitter PDC) en dan zou ik zeggen dat ze deze onnozele strijd om het wereldkampioenschap hebben gewonnen en dat wij onze eigen weg inslaan.”

Hij doelt hiermee om de strijd in de maanden december en januari waar beide toernooien worden afgewerkt. Adams gaat dan ook verder dan alleen het WK terugbrengen naar de oude vertrouwde locatie Lakeside.

“Ik denk dat we allebei een goed publiek kunnen trekken maar in deze tijd van het jaar kan iedereen zijn geld maar één keer uitgeven en dan kiezen ze voor het toernooi dat als eerste wordt georganiseerd. Voor het tweede toernooi zeggen ze dan ‘Sorry, daar heb ik geen geld meer voor’. We moeten het BDO WK dan ook niet meer in januari spelen. Misschien dat pasen een mooie tijd is. Er is dan een weekend met aansluitend een feestdag. Ik zou die periode nemen met dat weekend als afsluiter van het toernooi,” aldus Martin Adams.