Home BDO/WDF Hoofdnieuws NDB stelt het Nederlands Herenteam voor het WK Japan voor

NDB stelt het Nederlands Herenteam voor het WK Japan voor

Van dinsdag 3 oktober tot en met zaterdag 7 oktober 2017 wordt in Kobe in Japan de WDF World Cup gespeeld. In de aanloop naar de World Cup stelt de Nederlandse Darts Bond alle spelers graag aan u voor. In deze editie is het de beurt aan het Nederlands Herenteam.

Wesley Harms heeft natuurlijk al de nodige ervaring in het oranjeshirt. Zijn mooiste prestatie was het winnen van de wereldtitel in 2013 in Canada. In een bloedstollende finale wist hij destijds te winnen van de Engelsman Stephen Bunting. Tijdens het WK in Turkije zorgde de Noord-Hollander opnieuw voor een sensatie. Tegen Markus Korhonen uit Zweden gooide de Nederlander een 9-darter. Hij wist de perfecte leg te gooien via 177, 180 en een prachtige 144-finish. Harms sloot de wedstrijd in stijl af met een 121-finish. Ondanks het ijzersterke begin en de 9-darter sneuvelde hij in 2015 bij de laatste 16 door met 4-1 te verliezen van de Amerikaan Larry Butler. In het koppeltoernooi was er meer succes voor Wesley Harms in 2015. Samen met Richard Veenstra wisten zij de heren finale van het koppeltoernooi te winnen van het sterke Engelse duo Mitchell en McGeeney. Harms en Veenstra zijn een ijzersterk duo en dat lieten ze ook tijdens het EK 2016 in eigen land zien door ook de Europese titel te winnen.

Voor Richard Veenstra zal dit de tweede keer zijn dat hij deelneemt aan het WK. Zoals eerder beschreven wist hij tijdens zijn debuut in 2015 gelijk het koppeltoernooi te winnen samen met Wesley Harms. Zjn mooiste prestatie in het Nederlands team is ongetwijfeld de Europese single titel die hij vorig jaar in Egmond aan Zee op zijn naam schreef. “Om het EK in eigen land te mogen spelen en dan goud te winnen in de single, koppel en team overall en zilver in de teamgame en dan ook nog in het bijzijn van mijn vrouw Monique en 2 kinderen Youri en Justin, dat was geweldig om mee te maken,” aldus een trotse Veenstra.

Dat de darter uit Ossenzijl in goede vorm is blijkt wel uit zijn recente prestaties. Tevens is hij de regerend NDB Rankingkampioen en wist hij tijdens zijn debuut op het Lakeside podium gelijk de halve finale te halen.

Mandigers is met zijn achtste plaats de hoogst geklasseerde Nederlander op de wereldranglijst. Dat hij tussen de wereldtop thuis hoort blijkt wel uit zijn optreden van de laatste tijd. Zo bereikte hij recentelijk de laatste vier in Zweden en speelde hij de finale tijdens de Belgium Masters. Podium ervaring heeft de man uit Eindhoven ook meer dan genoeg. Hij stond al drie jaar achter elkaar op het Lakeside podium maar wist daar nooit de eerste ronde te winnen. In Japan zal Willem zijn debuut gaan maken op het WK.

Ook Chris Landman laat de laatste tijd zien dat hij in goede vorm verkeert. Zo won hij begin september in de Spaanse badplaats Callela de Open Catalunya. Door die prestatie is hij zeker van deelname aan de Lakeside 2018 als West-Europese qualifier. Een prima presatie. Ook voor de timmerman uit Wapenveld is dit zijn eerste WK in het oranjeshirt. Wel heeft hij ons land al vertegenwoordigd tijdens de Six Nations Cup en de 4 Nations Cup.

Voor een uitgebreide voorbeschouwing inclusief een terugblik op de geschiedenis klik hier.