NDB stelt het Nederlands Jeugdteam voor het WK Japan voor WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

NDB stelt het Nederlands Jeugdteam voor het WK Japan voor

NDB stelt het Nederlands Jeugdteam voor het WK Japan voor

Van dinsdag 3 oktober tot en met zaterdag 7 oktober 2017 wordt in Kobe in Japan de WDF World Cup gespeeld. In de aanloop naar de World Cup stelt de Nederlandse Darts Bond alle spelers graag aan u voor. Ze beginnen met het jeugdteam dat bestaat uit twee meisjes en twee jongens.

Meisjes
Lerena Rietbergen en Layla Brussel gaan namens Nederland de reis maken naar Japan om deel te nemen aan het WK. In juli van dit jaar werden zij Europees koppel kampioen in Zweden. Kunnen Lerena & Layla deze ongeslagen reeks voortzetten en pakken ze in Japan ook samen het goud op het WK? Wij hopen van wel, we kunnen in ieder geval spreken van twee talenten die in goede vorm verkeren.

Ondanks dat Layla Brussel nog maar drie jaar dart heeft ze al veel ervaring opgedaan in het oranje shirt. In die korte periode heeft de vijftienjarige Haagse dartster al meerdere titels op haar naam geschreven. Tijdens haar debuut in 2015 op het EK flikte ze het om gelijk Europees Kampioen singles bij de meisjes te worden. ,,Dat was destijds een grote verrassing. Ik had nooit verwacht toen direct eerste te worden,'' aldus Layla. In datzelfde jaar speelde ze ook het WK in Turkije. Samen met Kyana Frauenfelder behaalde ze daar de koppelfinale maar de Nederlandse meisjes wisten niet te winnen van het Duitse duo. ‘The Zensation’, zoals haar bijnaam luidt, traint elke dag urenlang in een van de kroegen bij haar in de buurt. En dat betaald zich uit gezien het aantal titels dat ze in de afgelopen jaren heeft gewonnen.

Lerena Rietbergen is bescheiden over de prestaties die ze de laatste tijd met darten behaald heeft. Zo wist ze de laatste tijd niet alleen de EK koppel titel te winnen en het NDB Rankingseizoen, maar werd ze ook Nederlands kampioen, won ze de Amateur & Jeugd Trofee en pakte ze de individuele titel tijdens het 4 Nations Tournament in het Nederlands shirt. Ook tijdens de eerste NDB Ranking van dit seizoen in Almere was Lerena weer het beste meisje en ging ze met de titel naar huis. Het darttalent komt uit Heerhugowaard en speelt LaCo bij de DONHN. Haar bijnaam luidt “Pink Power” en ze houdt naast het darten van voetballen en tekenen.

Jongens
Nederland beschikt over een ijzerstek jongens duo. Wessel Nijman en Justin van Tergouw gaan ons land vertegenwoordigen in Japan. Beide jongens wisten onlangs tijden het EK nog het Team Event en het overall klassement te winnen samen met Marvin van Velzen en Levy Frauenfelder.

Wessel Nijman speelt sinds dit seizoen in het Nederlands jeugdteam. Hij heeft het Nederlands shirt gedragen tijden het vier landen toernooi en het EK in Zweden. Dat hij al lange tijd in uitstekende vorm verkeert blijkt wel uit zijn prestaties. Daarvoor werd hij begin dit jaar nog uitgeroepen tot sportman van het jaar 2016 in de categorie t/m 17 jaar in de gemeente Uitgeest. Wessel, die nog geen bijnaam heeft, is de regerend Nederlands Ranking kampioen en won eerder dit jaar zowel de Hal Open als de Hal Masters. Nijman, woonachtig in Uitgeest, staat op dit moment nummer 1 van de wereld bij de jongens. We mogen dus zeker iets van hem verwachten in Japan.

Justin is inmiddels een bekend gezicht bij vele dartsfans en heeft al een palmares om u tegen te zeggen. In januari van dit jaar werd hij in Frimley Green gekroond tot de nieuwe BDO Lakeside World Youth Champion 2017. Ook wist hij de WInmau World Masters voor jongens de laatste twee jaar te winnen. Tijdens de Dutch open Darts 2017 werd Justin negende bij de senioren. Een toernooi waar ruim 3000 senioren darters aan meededen. Dat deze jongen kan darten is dus geen geheim meer!

Voor een uitgebreide voorbeschouwing inclusief een terugblik op de geschiedenis klik hier.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws