Home BDO/WDF Hoofdnieuws Nederlanders uitstekend van start in WDF Virtual Cup 2020

Nederlanders uitstekend van start in WDF Virtual Cup 2020

De WDF Virtual Cup is in volle gang en hierbij brengen we een update van de verrichtingen van de Nederlanders.

Aileen de Graaf is ijzersterk begonnen aan het toernooi en heeft inmiddels vijf wedstrijden gespeeld, die ze alle vijf wist te winnen. Maar ook Anca is uit de startblokken gevlogen en wist al haar drie gespeelde wedstrijden winnend af te sluiten. Beide Nederlandse dames versloegen o.a. de sterke Krisztina Csombok, die momenteel derde staat. De poule wordt momenteel aangevoerd door Irina Armstrong. Zij speelde al 8 wedstrijden, waarvan ze er 7 wist te winnen. Maar Anca en Aileen zijn als enige nog ongeslagen. De komende week zullen de dames de achtervolging inzetten en strijden voor de groepswinst, maar bovenal een plekje in de top vier om zich zo te plaatsen voor de volgende ronde.

Bij de heren zit het niveau ook heel dicht bij elkaar. Richard is sterk begonnen en heeft inmiddels al 9 wedstrijden gespeeld, waarvan hij er 7 wist te winnen. Hij versloeg o.a. de huidige nummer drie Dale Hughes. Nick presteert ook goed in de eerste week. Hij boekte een paar mooie overwinningen en moest soms zijn meerdere erkennen in de ervaren tegenstanders. Met een zesde plaats en nog vier wedstrijden te gaan heeft ook hij nog zicht op een plaatsje in de top vier. Het verschil tussen de huidige nummers 1 Patrik Kovács en Richard Veenstra en de nummer 5 is slechts 1 verliespartij. De Nederlanders zullen hun goede spel dan ook moeten doortrekken in de komende week om zich te plaatsen voor de laatste 32.

Het toernooi is te volgen via deze link met alle informatie over de poules van de heren. Voor de poules van de dames klik hier. De wedstrijden zijn live te volgen via deze link.