Home BDO/WDF Hoofdnieuws Nieuwlaat: ”Harms en De Graaf zijn serieuze kanshebbers op de Finder Darts...

Nieuwlaat: ”Harms en De Graaf zijn serieuze kanshebbers op de Finder Darts Masters”

Vanaf vrijdag staat Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee weer drie dagen lang in het teken van de Finder Darts Masters. Jacques Nieuwlaat gaf tegenover RTV NH, waar het toernooi het hele weekend live te zien is, een voorbeschouwing.

De Engelsman en tweevoudig Finder Darts Masters en Lakesidekampioen Glen Durrant is volgens Nieuwlaat de grote favoriet om ook dit jaar met de titel aan de haal te gaan. Durrant was in 2015 en 2016 de sterkste, terwijl Danny Noppert vorig jaar de titel pakte maar inmiddels bij de PDC actief is. Nieuwlaat zei: ”Durrant is de grote favoriet voor dit toernooi. De andere spelers moeten er als het ware tegenaan vechten. Durrant is de man met het kruis op zijn rug en de anderen moeten proberen hem te verslaan. Misschien is hij wel het makkelijkst te kloppen in de poulefase” verwijzend naar de poule met Scott Waites en Gary Robson waar Duzza in zit. 

Nieuwlaat vervolgt: ”Bij de vrouwen is het eigenlijk hetzelfde. Ik denk dat Lisa Ashton de torenhoge favoriet is. Zij speelt het beste en is de beste vrouw van allemaal, maar Aileen de Graaf speelt traditioneel ook altijd goed in Egmond aan Zee. Zij zou een goede kans kunnen gaan maken.” Titelverdedigster Aileen de Graaf wist het toernooi immers in 2013 al voor de eerste keer te winnen en heeft sinds 2011 enkel in 2015 de finale niet gehaald.

Ook bij de heren ziet Nieuwlaat een Nederlandse outsider in de enige Noord-Hollandse troef Wesley Harms. Sparky kwam echter nooit verder dan de halve finale. In 2013 was dat zijn eindstation tegen Stephen Bunting. Zo zegt Nieuwlaat: ”Op de Grand Slam of Darts verloor hij weliswaar met 5-0 van James Wade, maar hij won in de poule wel van Keegan Brown en Mark Webster. Niet de meest aansprekende spelers, maar je moet nog wel van ze winnen. Ik vond hem die wedstrijden goed spelen. Wat dat betreft biedt dat wel hoop. Bovendien zit hij aan de andere kant van het schema als Durrant dus die zou hij pas in de finale tegen kunnen komen.” Ook hier verwijst Nieuwlaat naar de zware poule: ”Hij heeft echter niet de makkelijkste poule. Richard Veenstra is aardig in vorm de laatste tijd en Dean Reynolds kan zeker een potje darten. Ik denk dat ze in die poule alledrie door kunnen gaan, maar Harms is favoriet.”

Ten slotte gaat Jacques Nieuwlaat nog in op een verrassende naam in het deelnemersveld. Voormalig PDC WK finalist Andy Hamilton zal immers zijn debuut maken op de Finder Darts Masters. Nieuwlaat zegt hierover: ”Hij heeft het de laatste drie jaar heel moeilijk gehad en is uit de wereldranglijst gevallen. Hij heeft er toen bewust voor gekozen om weer plezier in het darten te krijgen en naar de BDO te gaan. Dat betekent wel dat hij met een achterstand van drie maanden begon aan het circuit (de BDO-ranking loopt immers van oktober tot en met september, red.). Dan is het knap dat je je binnen zeven, acht maanden in de top 25 van de BDO kan spelen. Daarom verwacht ik dat hij nog wel eens goed zou kunnen gooien. Aan de andere kant heeft hij al een tijd niet meer op televisie gegooid en we weten niet hoe hij daar nu mee omgaat. Bovendien zit hij in de ‘poule des doods’ met nummer twee van de wereld Mark McGeeney en de in goede vorm stekende Michael Unterbuchner.” Mede door een overwinning op James Wade plaatste de Duitse T-Rex zich immers voor de kwartfinale van de Grand Slam of Darts.

Mocht je dit spektakel zelf mee willen maken, klik dan hier om de laatste kaarten te bestellen om de unieke sfeer tijdens de Finder Darts Masters zelf te ervaren.

Bron: NH Nieuws