De Graaf en Geeraerts winnaars van het Open Roemenië 2012 WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

De Graaf en Geeraerts winnaars van het Open Roemenië 2012

De Graaf en Geeraerts winnaars van het Open Roemenië 2012

Met een 62 finish maken de heren de Vos en Philips het met 5-1 af. De Vos en Philips speelden ruim 90 gemiddeld tegen een gemiddelde van nog geen 72 van de heren Michael/Kraus. Vorig jaar kwam Geert de Vos tot de kwartfinale van het single toernooi. In 2011 was het Joe Murnan die won van Peter Martin met 6-2.

Ad van Haaren uit Goirle verloor de kwartfinale in Boekarest.

De tweede maximale vind de Graaf op een belangrijk moment in de zesde leg die met twee pijlen vanaf 86 naar de Nederlander gaat waarmee hij een belangrijke break zet en 2-4 voor komt. Wanneer de Graaf de dubbel mist gooit Michael 120 uit om terug te breaken en in de wedstrijd te blijven. Er ontstaat consternatie als de Griek komende vanaf 84 de single 1, single 17 en bull gooit. De mastercaller keurt de leg goed waarna de spelers voor de beslissende leg moeten bullen. Na enkele minuten overleg word besloten de leg opnieuw te spelen... We beginnen weer op 3-4 in het voordeel van de Graaf. Dubbel 10 brengt de Graaf in de finale tegen Philips.

Twee keer was het Martin Adams die Philips van de finale weerhield. Vandaag in Boekarest staat de 21 jarige de Graaf oog in oog met de ervaren Philips. De Nederlander begint de finale en weet zijn eerste leg te behouden. Als Philips mist vanaf 76 krijgt de Graaf een kans op 92, hij mist waarna de Welshman het afmaakt.

De derde leg blijft ook bij de Nederlander, in de vierde leg weet de Graaf een break te zetten als Philips drie pijlen op tops mist. Met een 86 finish komt de Graaf 1-3 voor. De man uit Schagen maakt 86 niet af waarna Philips de break terug pakt en er 2-3 van maakt. als de Welshman 99 niet afmaakt weet de Graaf 42 uit te gooien en weer een break terug te pakken. In de zevende leg gooien de Graaf en Philips achter elkaar een maximale score, dubbel 9 brengt de Graaf op 2-5 en wel heel dicht bij de overwinning. Als de Graaf op 161 staat en een triple 20 gooit twijfelt hij enkele seconden, toch legt hij aan op de triple 17 en gooit de bull om met een 161 finish en een 2-6 overwinning op Martin Philips het Open Roemenië 2012 te winnen.


Laatste 4 heren:

Martin Phillips (Wales) v Vlad Popa (Romania) 5-2

Michael John (Greece) v Jeffrey De Graaf (Netherlands) 3-5


Finale:

Martin Phillips (Wales) v Jeffrey De Graaf (Netherlands) 2-6

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws