Opmerkelijk: PDC-speler wint eerste BDO-toernooi van 2019 WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Opmerkelijk: PDC-speler wint eerste BDO-toernooi van 2019

Opmerkelijk: PDC-speler wint eerste BDO-toernooi van 2019

De Griek John Michael die de Griekse Sirtaki op het podium van het PDC WK uitvoert. Iedereen kent de beelden van deze op het oog sympathieke Griek.

Toch kijken veel BDO-spelers na afgelopen weekend met een ander oog naar hem.

De PDC-speler nam afgelopen weekend namelijk deel aan het eerste BDO-toernooi van het seizoen, de 'Romanian Classic'. Op zaterdag wist hij zich te plaatsen voor de halve finale die een dag later zou worden gespeeld op het podium.

Deze wedstrijden werden bovendien live op internet uitgezonden en daarmee begonnen de problemen. Een PDC-speler met een Tourkaart mag volgens de regels van de PDC namelijk niet actief zijn op een livestream die niet in handen is van de PDC zelf.

Tot verbazing van velen kwam hij gewoon in actie en hij schreef zelfs het toernooi op zijn naam. Hij versloeg onder andere Jeffrey Sparidaans in de halve finale die hier vanzelfsprekend niet blij mee was.

"Dit is niet eerlijk. Hij heeft een tourkaart en wint een BDO-toernooi. Wij doen zo hard onze best voor Lakeside-punten en hij steelt zo onze punten."

Dit viel te lezen in een inmiddels verwijderde tweet van de Nederlander. PDC-voorzitter Barry Hearn reageerde vervolgens zelf op deze tweet met de melding dat er een uitzondering was gemaakt en dat de Griek toestemming had gekregen.

Ondanks dat het bericht op Twitter is verwijderd is er nog wel een foto van de tweet.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws