Home BDO/WDF Hoofdnieuws Oud wereldkampioen John Lowe krijgt koninklijke onderscheiding

Oud wereldkampioen John Lowe krijgt koninklijke onderscheiding

Oud wereldkampioen John Lowe heeft een onderscheiding ontvangen van de Britse Prins William. In december vorig jaar werd reeds bekendgemaakt dat de drievoudig BDO wereldkampioen op een lijst stond voor een koninklijke onderscheiding, vanwege zijn inzet voor de dartsport wereldwijd en voor zijn diverse goede doelen. 

Donderdag is de legende op Buckingham Palace officieel benoemd tot ‘Honorary Member of the Most Excellent Order of the British Empire (MBE)’, de 73-jarige is nu lid van de orde van het Britse Rijk. Eerder ontvingen wijlen Eric Bristow en Trina Gulliver ook deze MBE onderscheiding.

Tekst gaat verder onder de foto

John Lowe werd BDO wereldkampioen in 1979, 1987 en 1993 en hij is de eerste darter die wereldkampioen werd in drie verschillende decennia. Old Stoneface staat vooral ook bekend om zijn legendarische perfecte leg. Op 13 oktober 1984 gooide hij als eerste darter een perfecte leg op televisie, dit gebeurde gedurende de World Matchplay 1984 tegen rivaal Keith Deller. In 1992 was Lowe één van de oprichters van de Professional Darts Organisation. In 2005 werd de Engelsman toegevoegd aan de PDC Hall of Fame.

Na een professionele darts carrière van 30 jaar, besloot Lowe eind 2007 met pensioen te gaan. Zijn beste prestaties bij de PDC waren: halve finalist op het WK 1995, de Matchplay 1995 en de World Grand Prix 2001. Op de UK Open 2005 bereikte hij de laatste 16. Lowe en toenmalige vaste koppelmaat Eric Bristow hebben in het verleden diverse WDF koppeltoernooien naar zich toegetrokken.

Tegenwoordig speelt Lowe voornamelijk demo wedstrijden, maar hij heeft nog een grote status in de sport en hij wordt alom geprezen en gerespecteerd.