Hogan wint partij met 9-darter op British Internationals WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Hogan wint partij met 9-darter op British Internationals

Hogan wint partij met 9-darter op British Internationals

Op het zondag gespeelde British Internationals heeft Paul Hogan één van zijn partijen met een 9-darter gewonnen. Tijdens het landentoernooi gooide Hogan zijn 9-darter tegen de Schot Alan Soutar. Hogan won de partij met 4-1, de perfecte leg werd in de vijfde en laatste leg geproduceerd.

Deze 9-darter is echter niet de eerste in de carrière van Paul Hogan. In 2015 produceerde Crocodile Dundee twee perfecte legs op een Super League in Engeland en tijdens een competitie in Winchester.

Tevens is Hogan de vijfde speler die het voor elkaar heeft gekregen om een wedstrijd met een 9-darter te beslissen. Op de onlangs gespeelde BDO Isle of Man Open wist Richie Edwards één van zijn partijen met de perfecte leg te beslissen. Michael van Gerwen deed dit in februari dit jaar op de UK Open Qualifier vier. Het was Colin lloyd die geschiedenis schreef tijdens de Irish masters van 2006. Jaws gooide de perfecte leg voor de overwinning op Dennis Priestley. Lloyd was in 2006 den eerste speler die een wedstrijd besliste met een 9-darter met als kers op de taart ook nog het toernooi te winnen met deze perfecte leg. Een jaar later tijdens de Winmau World Masters van 2007 was John Walton de tweede speler die een wedstrijd won via een 9-darter in de laatste leg.

Op het UK Open 2017 wist Hogan de aandacht ook op zich te vestigen. In een beslissende leg won hij van tweevoudig wereldkampioen en nummer twee van de wereld Gary Anderson. Een ronde daarna wist hij ook tegen Adrian Lewis te stunten.

Update: Oorspronkelijk stond er geen prijzengeld op een 9-darter tijdens de British Internationals maar Wayne Williams, bestuurslid van de BDO, heeft Hogan 1.000 pond gegeven voor de perfecte leg. Daarboven op heeft ook Gosvener Casino een symbolisch bedrag van 501 pond overhandigd aan Hogan.

Hogan wint partij met 9-darter op British Internationals

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws