Home BDO/WDF Hoofdnieuws Plaatsing PDC WK levert dames meer op dan finaleplaats Lakeside

Plaatsing PDC WK levert dames meer op dan finaleplaats Lakeside

Het lijkt erop dat de dames massaal zullen deelnemen aan de twee PDC WK kwalificatietoernooien die in november zullen worden georganiseerd. Vijf dames in de top 8 van de BDO hebben al aangegeven van de partij te zullen zijn.

De overige 3 hebben ook wel oren naar deelname maar wachten eerst onder andere de ontwikkelingen bij de BDO af. Mogelijk dat de bond met consequenties komt voor speelsters die hieraan deelnemen.

Wanneer we naar het financieel plaatje kijken is het niet verwonderlijk dat de interesse onder de dames zo groot is.

Plaatsing voor de Lakeside 2019 levert een bedrag van 500 pond op en een plek in de finale is goed voor 5.000 pond. Bij winst ligt er 12.000 pond klaar.

De twee dames die zich zullen plaatsen voor het PDC WK zullen al direct verzekerd zijn van 7.500 pond. Hiermee winnen ze al direct meer dan wanneer ze een plek in de finale van de Lakeside zouden bemachtigen.

Mochten ze een ronde winnen op het wereldkampioenschap van de PDC dan nemen ze met 15.000 pond al meer dan de winnares van de Lakeside mee naar huis.

Uiteraard maken ze bovendien kans op de 500.000 pond die er klaar ligt voor de winnaar, of winnares, van het PDC WK 2019.