Home BDO/WDF Hoofdnieuws Zuiderduin Masters dag 2 avond: 4 Nederlanders en 1 Belg naar zondag

Zuiderduin Masters dag 2 avond: 4 Nederlanders en 1 Belg naar zondag

Na gisterenavond en vanmiddag stond deze avond de beslissende fase van de Zuiderduin Masters in de poules op het programma. In totaal 6 Engelsen, 4 Nederlanders, 1 Belg en 1 Russische wisten zich te plaatsen voor de knock-out fase van zondag. Tot hen behoren Darryl Fitton, Tony O’Shea, Jamie Hughes, Michel van der Horst, Rick Hofstra, Geert de Vos, Gary Robson, Martin Adams, Callan Rydz, Mike van Duivenbode, Aileen de Graaf en Anastasia Dobromyslova. Morgen zullen zij vanaf 12:00 uur in actie komen tijdens de finaledag op het podium van de Zuiderduin Masters.

Wil je jouw bericht dit weekend terugzien op televisie tijdens de Zuiderduin Masters? Gebruik dan de hashtag #nhsport.

Voor het volledig speelprogramma klik hier. Voor de livestream klik hier.

Alle geschoten foto’s van de Zuiderduin Masters 2014 zijn te bekijken via deze link.

Speelprogramma zaterdag (vanaf 19:30 uur)
Rick Hofstra (NED) (3)  –  Ross Montgomery (SCO) 5-4 (Rick Hofstra geplaatst voor kwartfinale)
De winnaar van deze partij plaatst zich voor de kwartfinales. Hofstra opent de partij met legwinst maar The Boss trekt de stand weer gelijk. Montgomery gooit in de derde leg een 180-er en mist vervolgens een 124-finish waarna Rick een 106-finish mist. De Schot maakt er 2-1 van waarna de Nederlander er weer 2-2 van maakt. Rick Hofstra noteert in de vijfde leg de 50e 180-er die tijdens dit toernooi gegooid is en de Fries komt op 3-2 voor en maakt er zelfs 4-2 van met een 116-finish. Maar Montgomery geeft nog niet op en brengt de partij naar 3-4 en 4-4 waarna het aankomt op de laatste leg. Hofstra mag beginnen en mist 122 op de bulls-eye. Beiden komen op de dubbel te staan en missen meerdere malen. Uiteindelijk gooit Rick Hofstra de dubbel 4 en daarmee is hij geplaatst voor de kwartfinale.

Aileen de Graaf (NED) (1)  –  Sharon Prins (NED) 4-3 (Aileen de Graaf geplaatst voor dames finale)
Prins gooit in de eerste leg van deze beslissende partij al een 180-er en met een 82-finish via bulls-eye en dubbel 16 maakt ze er 1-0 van. In de tweede leg gooit ze nogmaals een maximale score en ook deze leg valt ten prooi aan The Racing Angel. Wanneer ze ook de 3-0 binnen tikt lijkt de partij gespeeld maar Aileen de Graaf denkt daar anders over. Zoals we al meerdere keren eerder hebben gezien dit weekend is een comeback uit bijna onmogelijk positie toch mogelijk op het podium van de Zuiderduin Masters. Zo ook tijdens deze partij. De Graaf komt terug tot 3-3 en wint de beslissende leg alsnog via een 56-finish en daarmee plaatst ze zich voor de finale.

Jan Dekker (NED) (5)  –  Jamie Hughes (ENG) 1-5 (Jaimie Hughes geplaatst voor kwartfinale)
Dekker kan de derde Nederlander worden die zich plaatst voor morgen. Hij moet dan winnen van Jamie Hughes maar dat dit geen makkelijke opgave zal worden bleek al in het begin van de partij. Hughes komt op een 2-0 voorsprong voordat Dekker de eerste dubbel kan vinden. De Engelsman loopt vervolgens uit naar een 4-1 voorsprong en is daarmee nog maar 1 leg verwijderd van de kwartfinale. Dekker moet een comeback maken om dit te voorkomen maar slaagt hier niet in. Hughes maakt het af en wint met 5-1 waardoor we hem morgen terug op het podium zullen zien.

Justin van Tergouw (NED)  –  Mike van Duivenbode (NED) 1-4 (Mike van Duivenbode geplaatst voor jeugd finale)
Dit Nederlands duel moet de beslissing brengen welke jeugdspeler zich als eerste voor de finale zal plaatsen. Van Duivenbode loopt uit naar een 3-0 voorsprong terwijl Tergouw kansen op de dubbels blijft missen. Van Tergouw weet de vierde leg wel te winnen maar meer zat er voor Justin niet meer in. Mike van Duivenbode wint met 4-1 en plaatst zich daarmee als eerste jeugdspeler voor de finale van het Zuiderduin Masters 2014 jeugdtoernooi.

Scott Mitchell (ENG) (4)  –  Michel van der Horst (NED) 3-5 (Van der Horst geplaatst voor kwartfinale)
Voor Scott Mitchell was er geen eer meer te halen maar zou ScottyDog winnen van Michel van der Horst dan zou Scott Waites zich plaatsen voor de kwartfinale. Bij winst voor Van der Horst zou de Nederlander zich als beste uit de poule plaatsen voor de laatste 8. De Nederlander start goed met een 2-0 voorsprong maar Mitchell komt terug tot 1-2 en mist vervolgens een 135-finish. Van der Horst maakt er 3-1 van maar de Engelsman komt nog helemaal terug tot 3-3. Van der Horst weet zich echter tijdig te herpakken en met 5-3 wint hij de partij en daarmee plaatst hij zich voor de kwartfinale van morgen.

Colin Roelofs (NED)  –  Callan Rydz (ENG) 3-4 (Callan Rydz geplaatst voor jeugd finale)
De winnaar van deze partij voegt zich bij Mike van Duivenbode in de jeugdfinale van de Zuiderduin Masters. Roelofs begint als favoriet aan deze wedstrijd en maakt deze favorietenrol waar zodra hij op een 2-0 voorsprong komt. Hierna opent de Nederlander met een 180-er maar toch gaat de leg alsnog naar Rydz. De Engelsman die eerder deze partij al een 170-finish wist te gooien krijgt vleugels en brengt de partij volledig terug tot 3-3. Hij wint zelfs de bull en mag beginnen aan de laatste leg. Hij weet Colin Roelofs te verrassen en wint de partij alsnog met 4-3 en daarmee plaatst hij zich ten koste van Roelofs voor de finale van het jeugdtoernooi.

Gary Robson (ENG) (7)  –  Ted Hankey (ENG) 5-3 (Gary Robson geplaatst voor kwartfinale)
De winnaar van deze partij staat morgen in de kwartfinale tegenover Martin Adams of Martin Phillips. Hankey opent de partij met een 120-finish maar Robson blijft op de voet volgen. Toch is het Hankey die keer op keer de voorsprong neemt. Dit gebeurt zo bij 2-1 en bij de 3-2 maar Robson komt iedere keer weer op gelijke hoogte terug. In leg 7 is het Robson die de voorsprong voor het eerst in de partij pakt, zij het na het missen van heel veel dubbels aan beide zijden. In de achtste leg besluit Robson de partij vervolgens via de bulls-eye en dubbel 16 vanaf 82.

Wesley Harms (NED) (1)  –  Darryl Fitton (ENG) 3-5 (Darryl Fitton geplaatst voor kwartfinale)
Sparky komt op een 2-0 voorsprong in het begin van deze partij. In de derde leg gooien beide heren een 180-er en Fitton volgt deze op met een 161-finish waarmee hij de achterstand verkleint tot 1-2 waarna hij er 2-2 van maakt. Met een 120-finish maakt Harms er 3-2 van maar The Dazzler is het die er 3-3 van maakt en daarna de zegereeks voortzet. Hij wint met 5-3 en plaatst zich zo voor de kwartfinale.

A. Dobromyslova (RUS) (2)  –  Deta Hedman (ENG) 4-0 (Dobromyslova geplaatst voor dames finale)
Dobromyslova moest een overwinning boeken waarbij ze slechts 2 legs of minder zou afstaan, dan zou ze verzekerd zijn van plaatsing voor de finale. In ieder ander geval zou Deta Hedman door gaan naar morgen. Ondanks het feit dat Hedman slechts 3 legs hoeft te winnen kwam ze geen moment in de partij. Dobromyslova gooide sterk en liep naar een 3-0 voorsprong. Met een gemiddelde van nog geen 70,00 kon Hedman niet aanhaken en met ruim 85 gemiddeld en een 4-0 winst gaat Anastasia Dobromyslova door naar morgen en zal ze de finale spelen tegen Aileen de Graaf. 

Tony O’Shea (ENG) (8)  –  Yordi Meeuwisse (NED) 5-3 (Tony O’Shea geplaatst voor kwartfinale)
The Silverback opent met een 180-er in de eerste leg en pakt deze leg. Meeuwisse maakt weer gelijk in de tweede leg waarna O’Shea er 2-1 van maakt. Via een opvallende 3-finish gooit de Nederlander de vierde leg uit en ook 2 legs later staat het weer gelijk met 3-3. Hierna gaat de Engelsman gas bijgeven en met een 100-finish besluit hij de partij. Met 5-3 wint Tony O’Shea en daarmee staat hij in de kwartfinale.

Martin Adams (ENG) (2)  –  Martin Phillips (WAL) 5-2 (Martin Adams geplaatst voor kwartfinale)
Wolfie staat het hele weekend al sterk te spelen en daar zou deze partij geen uitzondering op worden. Adams gooit in de eerste leg al een 180-er en hij wint deze leg. Phillips wint echter de tweede en derde leg en pakt daarmee de voorsprong. In de vierde leg gooit Martin Adams de 75e 180-er van het toernooi en direct hier achteraan gooit Wolfie een 121-finish voor 2-2. Adams zet nog een tandje bij en pakt 3 legs op rij en dus een 5-2 overwinning. Het gemiddelde van Adams kwam deze partij uit op 100,69 tegen 81,65 voor Phillips. Het gemiddelde van de eerste 9 darts van Adams kwam zelfs uit op 112,00. We zien Adams morgen terug in de kwartfinale tegen Gary Robson.

Geert De Vos (BEL) (6) 
–  Remco van Eijden (NED) 5-3 (Geert de Vos geplaatst voor kwartfinale)
De Vos pakt de eerste leg met een 113-finish en de tweede leg gaat ook naar onze zuiderbuur in 13 darts. Met een 56-finish via dubbel 16 en dubbel 12 maakt Van Eijden er 1-2 van waarna hij de partij ook weer gelijk trekt tot 2-2. De Vos neemt in het vervolg weer de overhand en loopt uit naar 4-2 waarna Van Eijden nog een leg pakt. Het zou de laatste zijn want met 5-3 wint de Belg de partij en daarmee plaatst hij zich voor de kwartfinale.