Home BDO/WDF Hoofdnieuws Zuiderduin Masters dag 2 middag: Succesvolle middag voor 6 NL-ers

Zuiderduin Masters dag 2 middag: Succesvolle middag voor 6 NL-ers

Deze middag wist Rick Hofstra, Aileen de Graaf, Jan Dekker, Justin van Tergouw, Colin Roelofs en Wesley Harms namens Nederland een overwinning te boeken. Namens België won Geert de Vos de laatste partij van de middag van Jeffrey de Graaf. Voor een volledig overzicht van alle uitslagen en verslagen zie het artikel hieronder. Vanavond vanaf 19:30 uur zijn we namens Dartfreakz.nl weer van de partij om live verslag te brengen.

Wil je jouw bericht dit weekend terugzien op televisie tijdens de Zuiderduin Masters? Gebruik dan de hashtag #nhsport.

Voor het volledig speelprogramma klik hier. Voor de livestream klik hier.

De eerste foto’s van de Zuiderduin Masters 2014 staan inmiddels in dit fotoalbum.

Speelprogramma zaterdag (vanaf 12:30 uur)
Rick Hofstra (NED) (3)  –  Alan Norris (ENG) 5-3
Norris gooide direct in de eerste leg een 180-er om het publiek warm te krijgen. Hij wint de leg en gooit in de leg erop direct weer een maximale score. Toch gaat deze leg naar de Nederlander. Hofstra loopt uit naar een 3-1 voorsprong waarbij ook de Fries aantekent voor een 180-er. Norris komt echter terug tot 3-3 en mist vervolgens een 160-finish. Hofstra profiteert en pakt de leg. Norris mist vervolgens een 124-finish in de achtste leg en Hofstra maakt het af.

Aileen de Graaf (NED) (1)  –  Fallon Sherrock (ENG) 4-3
De openingsleg is een prooi voor Sherrock maar De Graaf weet zich te herstellen en de dames lopen uit naar een 2-2 tussenstand. De vijfde leg gaat weer naar de Hollandse maar Sherrock geeft nog niet op en brengt de partij wederom in balans. Bij een stand van 3-3 wordt er op de bull gegooid om te bepalen wie er mag beginnen en De Graaf gooit de pijl het dicht bij het midden van het bord. Ze mag beginnen en loopt van haar opponente weg en pakt de winst met 4-3.

Jan Dekker (NED) (5)  –  Madars Razma (LET) 5-0
Double Dekker pakt de eerste leg en dat is ook het geval bij leg 2 en 3. In de vierde leg gooit Madars Razma nog een 180-er maar veel levert het de Let niet op. Jan Dekker gooit een 53-finish uit via triple 17 en dubbel 1 wat nog extra zout strooit in de wond van Razma. In de laatste leg kan Madars er ook geen draai meer aan geven en met 5-0 gaat de winst naar Jan Dekker.

Justin van Tergouw (NED)  –  Lorenzo Schmelcher (BEL) 4-0
Nadat de eerste 3 wedstrijden van deze middag een winst opleverde voor de Nederlandse spelers stapte Justin van Tergouw met hetzelfde doel het podium op. De jarige Lorenzo Schmelcher uit België had de taak om dit te voorkomen maar hij kan weinig weerstand bieden. Justin van Tergouw kent dan ook weinig moeite en wint met 4-0 de partij waarmee alle Nederlanders tot op heden nog allemaal gewonnen hebben.

Scott Mitchell (ENG) (4)  –  Scott Waites (ENG) 0-5
Scott en Scott maken eerst een selfie met het publiek alvorens ze het podium betreden. Mitchell krijgt kansen in deze partij maar Scott Waites straft alles direct af. Waites loopt al spoedig naar een 4-0 voorsprong waarbij hij o.a. een 81-finish gooit. Gisteren stond Waites met 4-1 voor tegen Michel van der Horst maar toch zag Waites de partij alsnog naar zijn tegenstander gaan. Scott Mitchell kende dezelfde uitdaging bij een 0-4 achterstand maar hij slaagt er niet in. Scott Waites gooit 72 uit via dubbel 20 en pakt pakt daarmee de winst.

Colin Roelofs (NED)  –  Niels Zonneveld (NED) 4-0
Roelofs speelt voor het eerst op het podium in zijn gloednieuwe shirt dat geïnspireerd is door Bassie van Bassie en Adriaan. Zijn nieuwe look dat naadloos aansluit op zijn bijnaam ‘Bassie’ doet hem goed aangezien hij heel hard uit de startblokken komt. Hij maakt er 2-0 van en opent vervolgens met 180, triple 20 en nog een triple 20 maar de zesde pijl mist doel. Hij maakt er 3-0 van en noteert op dat moment een gemiddelde van ruim 110,00. Hij opent vervolgens met 177 en haalt de partij binnen met 4-0.

Gary Robson (ENG) (7)  –  Richard Veenstra (NED) 5-4
De eerste leg is er voor Veenstra waarna Robson een 114-finish mist in de tweede leg. In de herkansing pakt hij hem wel alsnog. De heren blijven stuivertje wisselen op een mooi niveau en lopen naar 2-2 en 3-3. Robson weet de zevende leg te winnen en is daarmee nog maar 1 leg verwijderd van de winst. Een belangrijke 180-er houdt Veenstra in leven en hij pakt de achtste leg, 4-4. De Engelsman wint de bull en mag de laatste leg beginnen. Robson gooit sterke scores, komt als eerste op de dubbel en pakt de winst met een 48-finish. De heren noteerden beiden een gemiddelde van boven de 90,00 maar Veenstra moest zijn meerdere erkennen in Robson vandaag.

Wesley Harms (NED) (1)  –  Willem Mandigers (NED) 5-2
Sparky pakt de eerste 3 legs waarbij hij o.a. een 124-finish noteert. Harms loopt verder naar 5-1 en Willem Mandigers, die is gekleed als Adriaan, kan tot op dat moment weinig schade aanrichten bij Harms. De wederhelft van Colin Bassie Roelofs weet de zesde leg nog naar zich toe te trekken meet in leg 7 slaat Harms toe met een 88-finish op de bull en daarmee pakt hij de winst met 5-2.

A. Dobromyslova (RUS) (2)  –  Ann Louise Peters (DEN) 3-4
De Russische overloopt Ann Louise Peters in het begin van de partij en ze sprint naar een 3-0 voorsprong maar een zeer sterke pot darts. Ze krijgt vanaf 97 twee matchdarts voor een overtuigende zege maar ze mist tweemaal. Ook in de herkansing gaat het drie keer mis en de Deense pakt alsnog de leg. Peters weet hier kracht uit te putten en maakt er weer een ware wedstrijd van. Ze komt terug tot 2-3 en zelfs 3-3 waardoor er een beslissende laatste leg aan komt. De dames komen beiden op de dubbel te staan en missen enkele kansen waarna de Deense de ultieme comeback compleet maakt door dubbel 10 te gooien en de partij alsnog met 4-3 te winnen.

Tony O’Shea (ENG) (8)  –  Co Stompé (NED) 5-2
The Silverback wint de eerste leg maar Stompé maakt direct gelijk. O’Shea pakt wederom de voorsprong en The Matchstick mist kansen om de stand weer gelijk te trekken en O’Shea maakt er 3-1 van. Vanaf 100 mist de Nederlander de kans om de achterstand te verkleinen tot 2-3 maar hij krijgt een herkansing en slaagt er dan wel in om de dubbel te vinden. Het zou echter wel de laatste dubbel van Stompé zijn op dit toernooi. De overige legs gaan namelijk naar de Engelsman die daardoor met 5-2 wint.

Martin Adams (ENG) (2)  –  James Wilson (ENG) 5-3
De eerste twee legs worden eerlijk gedeeld waarna leg 3 voor James Wilson is met een 84-finish. Wederom wordt de partij op gelijke hoogte gebracht en dit gebeurt bij 3-3 nogmaals. Hierna is het Wolfie die een sprint trekt richting de eindstreep en met 5-3 pakt hij de winst.

Geert De Vos (BEL) (6)  –  Jeffrey de Graaf (NED) 5-1
De Belg gaat hard uit de startblokken en evenals gisterenavond kwam Jeffrey de Graaf ook deze keer niet in zijn spel. De Vos loopt uit naar een 2-0 voorsprong. De derde leg gaat naar Jeffrey de Graaf maar dit zou de enige leg van vandaag zijn voor de Nederlander. Geert de Vos wint namelijk 4 legs op rij en daarmee de partij in een eindstand van 5-1.