Scott Waites: ''90 % van de BDO, inclusief ikzelf, gaat naar PDC Q-School in januari'' WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Scott Waites: ''90 % van de BDO, inclusief ikzelf, gaat naar PDC Q-School in januari''

Scott Waites: ''90 % van de BDO, inclusief ikzelf, gaat naar PDC Q-School in januari''

Tweevoudig Lakesidekampioen Scott Waites verwacht dat 90 % van de BDO in januari een poging gaat wagen op de PDC Q-School. Het besluit dat de BDO onder de nieuwe voorzitter Des Jacklin genomen heeft, waardoor lijkt een grote rol daarbij te spelen. De spelers die dit jaar Lakeside gooiden en daarna besloten naar Q-School te gaan, zoals Darryl Fitton, Jamie Hughes en Cameron Menzies, werden hierdoor nog uitgesloten van het BDO-circuit.

Afgelopen jaar verrasten Darryl Fitton en Tony O'Shea nog vriend en vijand door hun geluk te gaan beproeven op de Q-School. Voor beiden BDO-karakters was dit echter zonder succes. In het geval van O'Shea had het geen gevolgen voor zijn toekomst bij de BDO, aangezien hij zich mede door knieproblemen niet had weten te plaatsen voor Lakeside. Als we de Grand Slam of Darts kampioen van 2010 mogen geloven zullen velen nu volgen.

Zo gaf Waites aan tegen Live Darts: ''Dat besluit heeft de deur wijd open gezet. Het is alleen maar goed voor iedereen die erbij betrokken is. Ik sprak met Barry Hearn (PDC-voorzitter, red.) en hij leek er echt van onder de indruk. Ik denk dat het een enorme stap vooruit is voor de BDO. Dit kan enkel goed zijn voor de dartsport.'' Op de vraag of hijzelf tot de door hem genoemde 90 % hoorde zei hij volmondig ''Jazeker!'' om te vervolgen ''Aanstaande januari zal je waarschijnlijk 90 % van de BDO-spelers in actie zien op de PDC Q-School.''

Het volledige interview met Live Darts is hieronder te zien:

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws