Sharon Prins meldt zich af voor de Winmau World Masters WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Sharon Prins meldt zich af voor de Winmau World Masters

Sharon Prins meldt zich af voor de Winmau World Masters

Sharon Prins heeft besloten zich af te melden voor de Winmau World Masters, waarvoor ze als achtste geplaatst was. Sharon gaf tegenover Dartfreakz.nl de volgende reden aan: ''Ik heb besloten niet deel te nemen aan de Winmau World Masters, omdat de Winmau verplaatst is naar de week voor Japan (WDF World Cup waar ze deel uitmaakt van het Nederlandse team, red.). Ik heb niet de mogelijkheid om mijn man en kleine mee te nemen naar Engeland en wil ze niet twee weken missen. Daarom heb ik besloten thuis te blijven bij mijn gezin.''

Hierdoor hoeft Fallon Sherrock, die als negende eigenlijk vanaf de eerste ronde had moeten beginnen aan de Winmau World Masters, pas bij de laatste 16 in te stromen omdat zij de achtste plek overneemt van Sharon Prins.

Verder heeft Sharon ook aan Dartfreakz.nl aangegeven waarom ze de Champions League of Darts, die ze de laatste jaren steevast won, heeft laten schieten: ''Ik heb toentertijd contact gezocht met de organisatie van de Champions League of Darts in verband met de datum. Er was een nieuw toernooi in Spanje bijgekomen (Vizcaya International Open, red.) die hoog gerankt was (categorie A, red.). Ik heb daarom bewust voor dat toernooi in Spanje gekozen omdat ik nog in de running was voor plek 8 op de Lakeside wat een seeding betekent. Ik hoop dus op een wildcard voor de Finder Darts Masters.''

Sharon staat inmiddels op de achtste plek op de ranking. Ze wil deze met het oog op Lakeside dolgraag vasthouden tot en met de BDO British Open en Classic in het weekend van 23 en 24 september, die direct voor de Winmau plaatsvinden. Sharon laat dit toernooi ook schieten. Het is voor Sharon te hopen dat Fallon Sherrock op die twee toernooien geen eindzege of twee finales haalt, want in dat geval loopt Sharon de seeding voor Lakeside alsnog mis. De plaatsing voor Lakeside wordt immers bepaald voor de Winmau World Masters.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws