Six Nations Cup: Engeland en Wales winnen, zilver voor NL heren WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Six Nations Cup: Engeland en Wales winnen, zilver voor NL heren

Six Nations Cup: Engeland en Wales winnen, zilver voor NL heren

De Winmau Six Nations Cup 2015 is gespeeld, Engeland (heren) en Wales (dames) zijn de grote kampioenen. Toch was het ook voor Nederland een geslaagd toernooi met een prachtige herenfinale waarin onze Nederlandse heren de laatste en beslissende leg naar Engeland zagen gaan. De dames verloren de halve finale, eveneens van het zeer sterke Engeland.

De dag begon vandaag met de halve finale van de dames. Tamara Schuur, Vanessa Zuidema en Rilana Erades bleken niet opgewassen tegen het ervaren Engelse trio. Ondanks hier en daar wat kleine kansjes was het Tamara Schuur die als enige een leg wist af te pakken. Zodoende dus de derde plaats voor ons oranjetrio onder leiding van coach Karin ten Kate. De heren Wesley Harms, Danny Noppert, Richard Veenstra, Rick Hofstra en Michel van der Horst mochten even later aantreden tegen het team van Wales, met onder andere de veteraan Martin Phillips in hun gelederen. Hier waren het juist de kleine details waarin Nederland het verschil maakte. Een 2-4 achterstand werd omgebogen in een 8-4 voorsprong en dankzij een aantal hoge finishes werd met goed spel de finale gehaald. In de finale trof het Nederlandse vijftal onder leiding van coach Hans Senders net als vorig jaar Engeland.

De finale werd een absolute kraker waarin zowel Nederland als Engeland diverse keren op voorsprong wist te komen. Toch waren het de Nederlanders die tegen het einde van de wedstrijd brutaal afstand nam. Een wedstrijdpijl werd gemist door Michel van der Horst en oranje zag de Engelsen even later 12-12 gelijk maken. De laatste en beslissende leg ging vervolgens tussen Richard Veenstra en Mark McGeeney. Laatstgenoemde won de bull en wist beurt na beurt de triples te vinden. Bij de Nederlander was dit niet het geval en via tops maakte Engeland de comeback compleet. De Engelse heren dus samen met de dames uit Wales Nations Cup kampioen 2015, bij de Nederlandse heren uiteraard teleurstelling alom.

Volgend jaar zal de Six Nations Cup plaatsvinden in Ierland. De Nederlandse Darts Bond bedankt de Noord-Ierse organisatie voor een mooi evenement, haar geweldige spelers voor hun strijdbaarheid en teamspirit, de coaches voor hun goede begeleiding en natuurlijk iedereen die het Nederlands team in de afgelopen dagen gevolgd en gesteund heeft.

Programma zondag finaledag:
Dames wedstrijd om 5de/6de plaats SCHOTLAND v N-IERLAND 4-5
Heren wedstrijd om 5de/6de plaats IERLAND v SCHOTLAND 10-13
Dames halve finale WALES v IERLAND 5-1
Dames halve finale NEDERLAND v ENGELAND 1-5
Heren halve finale NEDERLAND v WALES 13-9
Heren halve finale ENGELAND v N-IERLAND 13-6
Damesfinale ENGELAND v WALES 3-5
Herenfinale NEDERLAND v ENGELAND 12-13

Met dank aan de Nederlandse Darts Bond voor onderstaande updates:

[hb_twitter_feed]

Tekst: NDB Darts

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws