Home BDO/WDF Hoofdnieuws Six Nations Cup in juni 2019 naar De Bonte Wever in Assen

Six Nations Cup in juni 2019 naar De Bonte Wever in Assen

Van donderdag 20 tot en met zondag 23 juni 2019 organiseert de Nederlandse Darts Bond voor de derde keer in haar geschiedenis de Winmau Six Nations Cup. Dit topevenement voor Engeland, Schotland, Wales, Ierland, Noord-Ierland  en Nederland zal plaatsvinden in De Bonte Wever in Assen. Deze locatie is uiteraard al bekend bij de meeste darters, aangezien het al een paar jaar de locatie van het Dutch Open is.

Niels de Ruiter, directeur van de NDB, is blij met de gemaakte keuze. “We zijn erg blij met De Bonte Wever als locatiepartner voor dit mooie topsport evenement. Wij kennen deze unieke, professionele en gastvrije locatie en haar medewerkers natuurlijk goed. Wij kijken erg uit naar het evenement en weten zeker dat we met De Bonte Wever de kwaliteit en gastvrijheid kunnen garanderen zoals men dat van de NDB gewend is. We begroeten onze collega’s uit Wales, Engeland, Schotland, Ierland en Noord-Ierland graag in Assen.” 

“De Winmau Six Nations Cup is een perfecte toevoeging aan onze evenementenagenda”, aldus directeur Christa de Ruiter van De Bonte Wever. Wij hebben natuurlijk de nodige ervaring met darters en dartfans, aangezien we hier al jarenlang de Dutch Open Darts organiseren. Daarnaast hebben we vorig jaar een fantastische uitbreiding gerealiseerd binnen ons complex waardoor we dergelijke evenementen nog beter op maat kunnen faciliteren dan dat  we voorheen al deden. Ook werken we graag samen met de Nederlandse Darts Bond en ook dit keer gaan we zeker weer zorgen voor een prachtig evenement.”

Tijdens het afgelopen EK in Boedapest heeft de loting plaatsgevonden voor de Winmau Six Nations Cup 2019. Zowel de dames als heren gaan het in de poulefase opnemen tegen de Republiek Ierland en Wales. De andere poules bestaan dus automatisch uit Engeland, Schotland en Noord-Ierland.

De Nederlandse heren hebben de Six Nations Cup tweemaal in de historie gewonnen. In 2013 in eigen land (Texel) en eerder dit jaar in Engeland. De dames waren vaak dichtbij maar moeten nog altijd wachten op hun eerste overwinning.

Tijdens het toernooi komen per team vijf heren en drie dames in een round-robin systeem in actie. Omdat alle wedstrijden op het podium worden gespeeld en spelers om beurten strijden om de winst van één leg blijft het constant spannend en spectaculair. De zes landen worden dus verdeeld over twee groepen waarvan de nummers één en twee doorstromen naar de halve finales. De dames en heren spelen ieder hun eigen toernooi. Daarnaast zal er op de eerste dag ook nog een singletoernooi gespeeld worden. 

De Six Nations Cup kent volgens velen het sterkste deelnemersveld van alle internationale teamtoernooien, oftewel topdarts en teamprestaties op het hoogste niveau! Noteer 20 tot en met 23 juni 2019 dus zeker in je agenda en blijf via Dartfreakz.nl op de hoogte van alles wat je moet weten over de Six Nations Cup. 

Bron: Nederlandse Darts Bond