Home BDO/WDF Hoofdnieuws Smith-Neale betrokken bij liftongeluk ziekenhuis en breekt ook enkel

Smith-Neale betrokken bij liftongeluk ziekenhuis en breekt ook enkel

Lawrence Lustig / PDC

De pech voor de kersverse winnaar van de Winmau World Masters, Adam Smit-Neale, blijft aanhouden. Zondag kwam hij ten val in Italië nadat hij had deelgenomen aan de Italian Grand Master.

Deze ochtend bleek dat hij zijn been op 3 plaatsen had gebroken, maar inmiddels is daar nog een breuk bijgekomen.

Uitgerekend op weg naar de operatietafel ging het mis. Hij ligt in het ziekenhuis in Bologna en moest met de lift vanaf de 13e verdieping naar beneden worden gebracht richting de ambulance. Die zou hem brengen naar een bijgebouw van het ziekenhuis waar de operatie kon worden uitgevoerd.

In de lift gebeurde echter iets wat niemand had voorzien doordat een gewicht dat aan de pin van zijn been zat bevestigd buiten de lift bleef staan terwijl de deuren dicht gingen. Niemand had dit blijkbaar in de gaten totdat de lift in beweging kwam.

Smith-Neale werd van zijn ziekenhuisbed getrokken en belandde op de grond toen het koord uiteindelijk knapte. Dit incident leverde hem een extra breuk op aan zijn enkel en verergerde de 3 breuken die hij al had.

De operatie is hierna alsnog uitgevoerd en deze duurde vanwege dit incident een stuk langer waarbij ook de breuk van zijn enkel is aangepakt.

Smith-Neale heeft inmiddels laten weten in helse pijn te verkeren maar nog altijd vol vertrouwen te zijn om op tijd hersteld te zijn voor de Lakeside 2019.

Het duel tussen Adam Smith-Neale en Mark McGrath staat over 5 weken gepland op zondagavond 6 januari 2019 rond de klok van 21:45 uur.