Europe Cup Turkije "Nederlandse heren pakken het overall goud" WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Europe Cup Turkije "Nederlandse heren pakken het overall goud"

Europe Cup Turkije "Nederlandse heren pakken het overall goud"

Nadat Nederland gisteren optimaal presteerde en twee finaleplaatsen wist af te dwingen heeft Christian Kist vandaag de derde finaleplek voor Nederland veilig gesteld. Wesley Harms wist tot de laatste 16 te reiken en Benito van de Pas en Jan Dekker gingen vroegtijdig onderuit in het singletoernooi. De vierde finaleplek werd wederom door Christian Kist veilig gesteld, dit keer samen met Jan Dekker. Hiermee is oranje tevens verzekerd van de overall-titel bij de heren en is de eerste gouden plak een feit.

Bij de dames wisten Karin Krappen en Tamara Schuur het in het singletoernooi niet heel ver te schoppen maar met een finaleplaats in het koppeltoernooi, welke gisteren al was veilig gesteld, komen ook zij morgen in actie op het podium in de finale. Hiermee is Nederland morgen vertegenwoordigd in maar liefst vier van de vijf finales die gegooid zullen worden.

Morgen zullen alle finales worden gespeeld op het podium waarna de titels en medailles zullen worden uitgereikt. Bij de heren heeft Nederland in het overall klassement het goud vandaag al veilig gesteld. Bij de dames gaat Engeland aan kop en volgt Nederland op de vierde plaats.

Updates heren singletoernooi:
In het toernooi:
Christian Kist: Kist wint zijn eerste wedstrijd met 4-2. Ook in de tweede partij kent de huidige BDO wereldkampioen geen problemen en plaatst hij zich me teen 4-0 winst voor de laatste 16. In de kwartfinale wordt er wederom geen leg afgestaan en dus staat Kist in de kwartfinale. In een zinderende kwartfinale tegen Jarko Komula komt de Nederlander op een 2-4 achterstand maar weet hij een comeback te maken om vervolgens met een 101-finish de partij naar zijn hand te zetten en zich te plaatsen voor de halve finale. Bij de laatste 4 werd Jonny Clayton uit Wales verslagen met 6-2 en dus heeft Kist zich geplaatst voor de finale waarin Gary Stone uit Schotland morgen wacht.

Reeds verloren:
Benito van de Pas: Van de Pas wint zijn openingspartij met 4-0 van Leonard Pitman uit Spanje. In de tweede wedstrijd gaat Van de Pas vroegtijdig onderuit. Hij verliest met 0-4 en kwam geen moment in zijn spel.
Jan Dekker: Ook Jan Dekker is erin geslaagd om zijn eerste wedstrijd van de dag winnend af te sluiten. Bij de laatste 32 speelt Dekker een spannende partij tegen de Schot Clayton. In een hoogstaande partij die tot het uiterste gaat komt het aan op de beslissende leg welke met een 13-darter naar de Schot gaat, 3-4.
Wesley Harms: Sparky wint zijn eerste partij met 4-1 en o.a. een 118-finish. Met een 4-2 overwinning op de Italiaan Daniele Sergi plaatst Harms zich voor de laatste 16. Martin Atkins voorkomt dat de Nederlander de kwartfinale bereikt. Met een 4-2 overwinning wint de Engelsman van Sparky.

Updates dames singletoernooi:
Reeds verloren:
Tamara Schuur: Met 4-1 wint Tamara Schuur haar eerste wedstrijd van haar Servische tegenstandster waarna de Duitse Heike Jenkins opzij wordt gezet met 4-0. Bij de laatste 16 gaat ze ondanks een belangrijke 108-finish onderuit tegen Trina Gulliver die met een 111-finish en een 4-3 overwinning zich namens Engeland heeft geplaatst voor de kwartfinale.
Karin Krappen: Karin Krappen speelt in haar eerste partij direct tegen Julie Gore. De dames zijn aan elkaar gewaagd en bij een stand van 3-3 komt het aan op de laatste en beslissende leg. De dame uit Wales wint de bull en pakt de laatste leg waarmee het toernooi voor Karin Krappen over is in de singles.

Updates heren koppeltoernooi:
In het toernooi:
Jan Dekker en Christian Kist: Dekker en Kist kennen een vrijloting in de eerste ronde en gaan zonder spelen naar de laatste 32. Hier winnen ze met 4-1 van het Schotse koppel Montgomery en Soutar waardoor de laatste 16 is bereikt. Vervolgens worden Gorjak en Vavtar opzij gezet met 4-0 en dus is de kwartfinale veilig gesteld. Bij de laatste 8 worden Haavisto en Vilanen met 4-2 opzij gezet en dus is de halve finale een feit. Met een 5-4 overwinning op Venken en Michels plaatsen Jan Dekker en Christian Kist zich voor de finale waarmee de vierde finaleplaats voor Nederland zeker is.

Reeds verloren:

Wesley Harms en Benito van de Pas: Wesley en Benito winnen de partij van Roemenië. De volgende tegenstanders bij de laatste 32 zijn de Belgen, Geert de Vos en Ronnie Huybrechts.Hierin gaan Harms en Van de Pas met 2-4 onderuit.

Sheets:
Heren teamtoernooi round-robin
Heren teamtoernooi knock-out

Heren koppeltoernooi
Heren singletoernooi

Heren puntenoverzicht
Heren statistieken

Dames koppeltoernooi round-robin
Dames Koppeltoernooi knock-out

Dames singletoernooi

Dames puntenoverzicht
Dames statistieken

Voor een uitgebreide beschrijving van de loting voor Nederland klik hier.

Foto: Nederlandse Darts Bond

.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws