Home BDO/WDF Hoofdnieuws Tony Pass en Joop Sterken herdacht voor aanvang paradartstoernooi Dutch Open

Tony Pass en Joop Sterken herdacht voor aanvang paradartstoernooi Dutch Open

2019-02-02 Dutch Open Darts 2019 zaterdag Herinnering Tony Pas (paradarts)

Op 25 januari was de dartswereld, en met name degene die in nauw contact stonden met het paradarts, geschokt door het overlijden van de altijd vrolijke Tiger Tony Pass. De Engelsman wist vorig jaar nog de halve finale te halen op de eerste editie van het Dutch Open paradarts, waar hij met 4-3 net tekort kwam tegen Serge van Belle. Dit resulteerde ook voor een uitnodiging voor de The Hague Disability Darts Invitational, waar hij met zijn opkomst direct het publiek aan zijn kant had. Daar was in de kwartfinale landgenoot Kevin Stringer met 3-2 te sterk. 

Op 14 juni 2018 bereikte ons het trieste nieuws dat Joop Sterken was overleden. Joop Sterken was eveneens aanwezig op de eerste editie van het Dutch Open paradarts. In de kwartfinale kwam ook hij in de Bonte Wever te Assen met 3-2 net tekort tegen Serge van Belle. Ook hij werd door zijn goede optreden daar uitgenodigd voor de The Hague Disability Darts Invitational. Hier was Serge van Belle wederom in de kwartfinale een sta in de weg.

Hierdoor werd besloten om voor aanvang van de tweede editie van het Dutch Open paradarts een moment stilte te houden ter nagedachtenis van deze twee paradarters.