Home BDO/WDF Hoofdnieuws Tops of Ghent, Dobromyslova en Bunting de beste

Tops of Ghent, Dobromyslova en Bunting de beste

antwerpen2011_3_011DARTFREAKZ

Dit weekend werd in het mooie Vlaanderen het Tops of Ghent gehouden. In de indrukwekkende Topsporthal Vlaanderen wemelde het van de nationale en internationale toppers. Deze eerste editie maakt deel uit van de IBDT (International Belgium Darts Tour). Onder de IBDT vallen de volgende dartsevenementen Open België, Open Antwerpen, Center Parcs Masters en nu dus ook het Top of Ghent. 285 heren, 65 dames, 22 jongens en 16 meisjes stonden zaterdag aan de oche. In het ‘warming-up toernooi’ verschenen 157 darters verdeeld over heren, dames, jongens, meisjes en aspiranten.

Op vrijdag werd het ‘warming-up toernooi’ afgewerkt, de Belg Christoff Van De Wal kon net niet voorkomen dat Jamie Lewis uit Wales er met de eer vandoor ging. Met 5-4 won Lewis het opwarm toernooi op de vooravond van het Tops of Ghent weekend. Geert de Vos (Lakeside deelnemer) en Vic Marx grepen net naast het hoogste podium. Beide Belgen verloren de halve finale, beste Nederlander was Erwin Renkema die in de kwartfinale verloor van Vic Marx met 4-2. Bij de dames wel een Nederlands succes Petra Marcus won het ‘warming-up toernooi’ met 4-2 van Joyce Janssens uit België. 

Het affiche van het weekend is toch altijd het single toernooi. Zaterdag begonnen 285 heren, 65 dames, 22 jongens en 16 meisjes aan hun tocht der tochten op weg naar het podium. Bij de meisjes zagen we Naomi Bracke uit Belgie, Fallon Sherrock uit Engeland en de Nederlandse Marilou Daamen en Joyce Schuurman. Daamen wist maar net met 2-3 Naomi Bracke voor te blijven en Joyce Schuurman moest haar meerdere erkennne in Fallon Sherrock met 3-1. In de finale een Nederland – Engeland treffen. De Engelse Fallon Sherrock gaf de Nederlandse Marilou Daamen slechts één leg, met 1-4 ging de eerste Tops of Ghent titel bij de meisjes naar Engeland.

Bij de jongens was de Belg Kenny Neyens oppermachtig. Met 5-0 versloeg hij landgenoot Dwight Bogaert in de finale waarmee hij de titel opeiste. Jeffrey de Zwaan  was de beste Nederlander hij verloor de halve finale van de latere winnaar Neyens. (3-2) Ook de Belg Bryan Coenderaerts greep net naast het hoogste podium hij verloor van landgenoot Dwight Bogaert met eveneens 2-3. Na twee bloedspannnende halve finales wist dus Kenny Neyens de hoogste versnelling te vinden en rekende met 5-0 af.

Bij de dames kwam de Nederlandse Carla Molema het verst. Molema verloor met 5-2 van Irina Armstrong. Een ronde eerder in de kwart finale verloor Aileen de Graaf van de latere winnares en de winnares van het opwarmtoernooi Petra Marcus verloor van Carla Molema. In de halve finale wist Anastasia Dobromyslova af te rekenen met Deta Hedman, de Engelse verloor met 5-2. Uit de 65 dames kwamen dus twee Russische kanonnen naar voren, Anastasia Dobromyslova nam het op tegen Irina Armstrong. Dobromyslova komt in de eerste set met 3-2 op voorsprong. Irina Armstrong weet de tweede set met de zelfde cijfers op haar naam te zetten. Met de scoreborden op 1-1 moet de laatste set de beslissing brengen. Met 3-0 in de laatse set weet Anastasia Dobromyslova overtuigend het eerste Tops of Ghent op haar naam te schrijven.

Bij de heren verloor Christian Kist met 5-1 van de latere winnaar in de kwartfinale. Ook in de kwartfinale versloeg Jeffrey de Graaf Engelsman Scott Mitchell met 5-4.  Jeffrey de Graaf  kon in de halve finale geen set afsnoepen van de in Nederland wonende Engelsman Steve West. In de andere halve finale kwamen Darryl Fitton en Stephen Bunting  tegen elkaar uit. Ook met de zelfde cijfers ging Bunting er met de winst vandoor. De eerste editie in Gent kende dus een Engelse finale met een oranje tintje. De eerste twee sets gingen nipt met 2-3 naar de imposante Engelsman Bunting. ‘The Bullit’ kon in de derde set definitief de trekker overhalen door met 1-3 het werk af te maken. Steve West verloor met 0-3 in sets van de 26 jarige uit Liverpool afkomstige Stephen Paul Bunting.

Heren toernooi
{sheet 462}
Dames Toernooi
{sheet 463}
Jongens toernooi
{sheet 464}
Meisjes toernooi
{sheet 465}