Home BDO/WDF Hoofdnieuws Tweevoudig wereldkampioen Ted Hankey maakt comeback “The Count is back!”

Tweevoudig wereldkampioen Ted Hankey maakt comeback “The Count is back!”

Ted Hankey won in 2000 en 2009 de BDO wereldtitel. In 2000 won de inwoner van Stroke on Trent met 6-0 van Ronnie Baxter. The Count was in top vorm, negen jaar later won Hankey van O’Shea die in Frimley Green drie keer de finale wist te halen maar nimmer de wereldtitel wist te pakken. Hankey won in 2009 met 7-6 en vernietigde op zijn weg naar de titel Martin Adams, John Walton, Ross Montgomery en Brian Woods The Count was niet te stoppen.

In 2012 maakt de Brit de overstap naar de PDC, ook in 2012 trof Hankey tijdens de Grand Slam of Darts Michael van Gerwen, het bleek een memorabele wedstrijd te worden waarbij men dacht dat Hankey te diep in het glaasje gekeken had maar in werkelijkheid bleek de Engelsman een Tia gehad te hebben. Dit was feitelijk het begin van het einde, Hankey bleek een extreem hoog cholesterol en diabetes te hebben. In combinatie met de Tia moest de Brit een stap terug doen. Na een rust periode keerde The Count terug aan de oche en tijdens de Grand Salm in 2013 liet hij zijn kwaliteiten zien, Hankey haalde de laatste acht nadat hij Dave Chisnall en Michael Smith had verslagen. Tegen Whitlock bij de laatste 16 wist Hankey terug te komen van een 6-1 achterstand en deze om te buigen naar een 10-9 overwinning. Helaas bleek Scott Waites in de kwartfinale het eindstation voor Hankey. The Count besloot terug te keren naar de BDO maar wist geen titels meer te winnen.

In de afgelopen jaren ging het achteruit met Hankey, de Brit kreeg oog druk problemen waardoor zijn zicht minder werd. Hij kreeg de diabetes niet goed onder controle en had de nodig ‘prive’ problemen. Vorig jaar voelde het alsof zijn rechterhand geamputeerd werd toen hij zijn steunpilaar verloor. De vader van Hankey was altijd zijn grootste fan geweest en was altijd in zijn omgeving.

De charismatische entertainer heeft zijn leven op de rit en spendeert uren aan het trainingsbord. The Count is vastberaden om ter ere van zijn vader terug te keren op het hoogste niveau. Hij heeft geleerd van zijn fouten en wil er nog een keer vol voor gaan.

Hankey zei: “Ik ben nu ongeveer 6 jaar terug op het BDO-circuit en hoewel ik mijn best heb gedaan, heb ik niet de beste instelling gehad om iedereen te laten zien hoe goed ik kan zijn. Terwijl mijn gezondheid en familiezaken een rol hebben gespeeld, ben ik nu klaar om terug te keren naar de top van de wereld, want ik weet nog steeds dat ik een van de allerbeste ben die er is. “