Videobeelden: De 9-darter die Darryl Fitton de Skoda Fabia opleverde WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Videobeelden: De 9-darter die Darryl Fitton de Skoda Fabia opleverde

Videobeelden: De 9-darter die Darryl Fitton de Skoda Fabia opleverde

Het was na afloop van de Dutch Open 2015 het gesprek onder de aanwezigen en de dartsliefhebbers die vanuit huis hebben meegekeken, de 9-darter van Darryl Fitton. Hij wist in de finale tegen Martin Adams in de derde leg van de vierde set een 9-darter te gooien. Hij deed dit via de traditionele weg van 180, 180, triple 20, triple 19 en dubbel 12. Met deze 9-darter heeft Fitton de Skoda Fabia gewonnen die klaar stond op het gooien van een 9-darter op het podium.

Eerder in 2009 wist Darryl Fitton op het podium van de Zuiderduin Masters ook al een 9-darter live op televisie te gooien. Toen stond er echter geen prijs op de perfecte leg. Hierop is toen het initiatief genomen om met de pet rond te gaan in het publiek om de prestatie niet onopgemerkt voorbij te laten gaan. Fitton wou dit echter niet in ontvangst nemen en heeft dit destijds geschonken aan een goed doel.

Het was overigens niet de eerste 9-darter die live op televisie is gegooid tijdens een editie van de Dutch Open. In 2002 wist Shaun Greatbatch ook al een 9-darter te gooien op de Dutch Open welke toen live werd uitgezonden op televisie. Evenals tijdens de 9-darter van Darryl Fitton in 2009 op de Zuiderduin Masters, stond er ook toen geen prijs op de perfecte leg.

Hieronder de beelden van de 9-darter van Darryl Fitton. De beelden worden aangeboden door Global Darts TV. (youtube kanaal)

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws