Vier Nederlanders en vier Belgen naar paradarts Winmau World Masters WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Vier Nederlanders en vier Belgen naar paradarts Winmau World Masters

Vier Nederlanders en vier Belgen naar paradarts Winmau World Masters

Maandag werd het deelnemersveld voor de WDDA (World Disability Darts Association, red.) Winmau World Masters bekend. Dit is de Winmau World Masters voor paradarters/G-darters.

Uiteraard is titelverdediger Kevin Turner van de partij. Hij wordt vergezeld door 10 spelers via de BDDA (British Disability Darts Association, red.) ranking. Ricky Chilton, Pete Bramley, Shane Havard, Jonathan Hirst, Paul Gelder, Paul Hampton, Michael Davies, Graham Mitchell, Phil Lees en Mark Luckett wisten zich via deze weg te kwalificeren.

Vincent d'Hondt wist zich te kwalificeren door het Dutch Open op zijn naam te schrijven. Hij wordt vergezeld door Bernard Martens en Frederick Maertens, die zich via de Belgische ranking hebben weten te kwalificeren.

Ricardo Hermans en Arie van der Rassel wisten al enige tijd dat ze naar Bridlington mochten afreizen vanwege hun plek in de top 2 van de NDB-ranking. Cliff Ruiter verzekerde zich in mei van deelname door het Bruges Open te winnen. Ook Kees van Wielink heeft zich via de ranking weten te kwalificeren.

Daarnaast zijn er nog zes wildcards vergeven. De organisatie was van mening dat dé dartsfan van België Jackie Goethals niet mocht ontbreken en dus was The Lion een van de gelukkige die een wildcard mocht ontvangen. De Deense dame Yvonne Post en Amerikaanse Lora Josey vertegenwoordigen het vrouwelijk geslacht op de WDDA Winmau World Masters. Ook de Duitser Thomas Munkelt, Fransman Frederic Simon en Engelsman Snowy Dyson ontvingen een wildcard.

Tevens zijn er acht spelers geseed, namelijk titelverdediger Kevin Turner, de top vier van de BDDA-ranking, Dutch Open winnaar Vincent d'Hondt en de top twee van de NDB-ranking: Ricardo Hermans en Arie van der Rassel.

Het volledige deelnemersveld ziet er dus als volgt uit:
Acht seeds:
WDDA Winmau World Masters winnaar 2017: Kevin Turner
BDDA nummer 1: Ricky Chilton
BDDA nummer 2: Pete Bramley
BDDA nummer 3: Shane Havard
BDDA nummer 4: Jonathan Hirst
Dutch Open winnaar: Vincent d'Hondt
NDB nummer 1: Ricardo Hermans
NDB nummer 2: Arie van der Rassel

Overige geplaatste deelnemers via de rankings en toernooizeges:
Paul Gelder
Paul Hampton
Michael Davies
Graham Mitchell
Phil Lees
Mark Luckett
Cliff Ruiter
Kees van Wielink
Bernard Martens
Frederick Maertens

Wildcards:
Lora Josey (VS)
Snowy Dyson (Engeland)
Frederic Simon (Frankrijk)
Thomas Munkelt (Duitsland)
Yvonne Post (Denemarken)
Jackie Goethals (België)

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws