Home BDO/WDF Hoofdnieuws Voorstellen van Nederlands jeugdteam voor WDF World Cup 2019

Voorstellen van Nederlands jeugdteam voor WDF World Cup 2019

De heren en dames zijn inmiddels voorgesteld. In dit artikel zal de Nederlandse Darts Bond het jeugdteam voorstellen: Lerena Rietbergen, Rosanne van der Velde, Jurjen van der Velde en Luke van der Kwast. Een mooi detail is dat beide koppels (Lerena & Rosanne en Jurjen & Luke) op het afgelopen EK ook een koppel vormden, en daar mooie resultaten haalden.

Lerena Rietbergen
Woonplaats: Heerhugowaard
Lidorganisatie: Darts Organisatie Noord-Holland Noord 

Het mag geen verrassing zijn dat Lerena is opgenomen in het team. Na een succesvol EK, zowel met het team als individueel, mag ze het nu gaan proberen op het WK. Lerena is een ervaren speler in het Nederlands team en presteert goed de laatste tijd. Ze dankt haar plaats in de selectie aan haar sterke NDB Rankingsseizoen waarbij ze Nederlands Ranking kampioen werd. Daarnaast heeft ze de afgelopen tijd meerdere toernooien gewonnen. In december won ze het Nederlands Kampioenschap, in april won ze de German Open en begin augustus het Open Antwerpen. 

Rosanne van der Velde
Woonplaats: Zevenhuizen
Lidorganisatie: Friese Darts Bond

Rosanne van der Velde is de nummer twee van de NDB Ranking en zit logischerwijs in de selectie. Na een goed EK Jeugd heeft Rosanne in juli ook het koppeltoernooi gewonnen tijdens de Luxemburg Open, ze is dus goed in vorm!

Jurjen van der Velde
Woonplaats: Zevenhuizen
Lidorganisatie: Friese Darts Bond

Na een succesvol EK komt Jurjen ook weer in actie bij het WK. Jurjen heeft al veel ervaring in de Nederlandse selectie. Tijdens de EK’s van 2018 en 2019 werd hij met de Nederlandse ploeg Europees kampioen en daarnaast werd hij in 2018 Europees singlekampioen en in 2019 Europees koppelkampioen met Luke van der Kwast. Daarnaast is Jurjen met Nederland regerend en tweevoudig JDC kampioen en wist hij daar ook individueel het goud te pakken. In Roemenië gaat hij samen met de Nederlandse ploeg proberen de WDF World Cup in de wacht te slepen.

Luke van der Kwast
Woonplaats: Delfzijl
Lidorganisatie: Darts Organisatie Groningen/Drenthe

Luke van der Kwast maakte tijdens het afgelopen EK jeugd zijn debuut in het Nederlands team. Tijdens het singletoernooi kwam hij tot de halve finale en in het koppeltoernooi won hij samen met Jurjen van der Velde goud. Luke’s debuut was veelbelovend, zo blijkt ook uit de keuze om hem mee te nemen naar het aankomende WK!

Het toernooi zal live te volgen zijn via deze livestream-pagina.