Vooruitblik op WDF Europe Cup Youth Darts van volgende week WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Vooruitblik op WDF Europe Cup Youth Darts van volgende week

Vooruitblik op WDF Europe Cup Youth Darts van volgende week

De 30e editie van de WDF Europe Cup Youth Darts zal dit jaar plaatsvinden van 11 tot en met 14 juli en Nederland zal met een ijzersterke ploeg afreizen naar Turkije.

In aanloop naar dit mooie evenement stelt de Nederlandse Darts Bond met veel plezier de Nederlandse jongens en meisjes aan jullie voor.

Team
Het jongensteam bestaat dit jaar uit Jurjen van der Velde, Danny Jansen, Luke van der Kwast en Marcel Bus. Oftewel de top van de ranking afgelopen seizoen.

We beginnen met Jurjen spelend voor de Friese Darts Bond en geen onbekende tijdens een EK Jeugd. Hij heeft vorig jaar ook meegedaan en won toem 3 medailles waaronder goud tijdens het Singletoernooi. In het singletoernooi versloeg Jurjen Keane Barry uit Ierland in de finale met 3-2 en won de wedstrijd in stijl met een 155-finish.

Vervolgens hebben we Danny (Dart Vereniging Oost) en Luke (Darts Organisatie Groningen Drenthe), onze debutanten dit jaar. Zij hebben de gedeelde 2e plaats behaald tijdens de NDB Ranking van afgelopen seizoen. Danny werd in maart aan de selectie toegevoegd om in april deel te nemen aan de 4 Nations. Hier was hij medeverantwoordelijk voor de overall winst van de jongens. Voor Luke gaat het de eerste keer worden dat hij voor het Nederlands team in actie komt.

Marcel (tevens van de Friese Darts Bond) is toegevoegd aan de selectie vanwege zijn 'steady' prestaties gedurende het seizoen. Vorig jaar heeft Marcel ook al meegedaan en zodoende brengt het jongensteam de nodige ervaring mee naar het EK in Turkije.

Loting
Tijdens het singletoernooi zit Luke in een poule van drie met Keane Barry (Ierland) en Gergö Horváth (Hongarije). Danny zit in een poule van 4 met Sebastian Bech (Denemarken), Paul Freysinger (Oostenrijk),Tómas Breki Bjarnason (IJsland). Jurjen mag het opnemen tegen Justin Hewitt (Gibraltar), en Julian Fischer (Duitsland). Marcel is ingedeeld bij Vilém Šedivý (Tsjechië) en Barnabás Nagy (Hongarije).

Jurjen en Luke gaan samen koppelen tegen de duo's uit Gibraltar en Schotland. Danny en Marcel nemen het op tegen de koppels uit Engeland, Ierland en Oostenrijk.

Tijdens het teamevent moeten de jongens langs Wales en Oostenrijk zien te komen.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws