Voorzitter BDO Des Jacklin: "Ik heb tot dusver nergens in gefaald" WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Voorzitter BDO Des Jacklin: "Ik heb tot dusver nergens in gefaald"

Voorzitter BDO Des Jacklin: "Ik heb tot dusver nergens in gefaald"

De One80 L-style Masters kreeg veel kritiek te verduren nadat er vlak voor aanvang van het toernooi een nieuwe loting moest worden voltrokken.

Inmiddels is het toernooi gespeeld, zijn de winnaars bekend en blikt Des Jacklin, voorzitter van de BDO, terug op het toernooi en geeft ook zijn kijk op andere zaken tegenover Live-Darts.

Allereerst reageert hij op de speculaties dat hij na het BDO WK 2020 zijn vertrek zou aankondigen.

"We hebben allemaal weleens een slechte dag. Soms heb ik genoeg van deze baan terwijl ik op andere dagen alleen maar meer wil."

Hij vervolgt: "Ik gebruik dan ook geen social media meer want dit wordt op een verkeerde manier gebuikt. Je leest er dingen die helemaal niet waar zijn of die gebaseerd zijn op een klein stuk van de waarheid. Kijk nu naar het prijzengeld van de jeugd. Tijdens de BDO AGM is besloten dat we geld zullen uitkeren omdat ze ook inschrijfgeld moeten betalen. Plots doken er geruchten op dat er geen prijzengeld zou worden uitgekeerd en is er zelfs een inzamelingsactie opgezet."

"Ik steek er per week 70 uur in en doe het werk van veel medewerkers tegelijkertijd. Constant wordt ik gebeld en bestookt met vragen, maar ik heb niet overal direct een antwoord op. Ik kan wel melden dat ik nog nergens in gefaald heb want alles wat ik heb beloofd is nog uitgekomen."

Tot slot besluit hij: "Voorop staat dat we de spelers tevreden moeten houden en dat de fans onze toernooien op televisie kunnen zien. We hopen in het komend jaar 4 televisietoernooien te kunnen brengen."

Dat hij spreekt over 4 televisietoernooien is opvallend omdat tot op heden alleen bekend was dat het BDO WK, de World Trophy en de World Masters zouden worden uitgezonden in de afgesloten 3-jarige deal met Eurosport.

Voor het volledig interview met Live-Darts klik hier. Interview is afgenomen door Weekly Dartscast, volg ze op twitter via @WeeklyDartscast (link)

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws