WDF maakt nieuw rankingsysteem wereldkundig en kondigt 2 majors aan WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

WDF maakt nieuw rankingsysteem wereldkundig en kondigt 2 majors aan

WDF maakt nieuw rankingsysteem wereldkundig en kondigt 2 majors aan

De World Darts Federation maakte eerder deze week al bekend de nodige hervormingen door te willen voeren voor 2020. Nu volgen meer details, inclusief een uitgewerkt nieuw rankingsysteem en de aankondiging van twee majors.

Ze zijn ook vastberaden om twee majors zijn intrede te laten maken in de komende 12 maanden. Het eerste is een soortgelijk toernooi aan de BDO World Masters, waar begonnen wordt met vloerwedstrijden in heren-, dames- en jeugdtoernooien. Dit biedt de spelers van alle aangesloten landen de mogelijkheid om deel te nemen, inclusief de winnaar van ieder WDF-toernooi.

Daarnaast gaan ze ook een wereldkampioenschap in het leven roepen, waar de beste heren, dames en jeugdspeler van hun wereldwijde systeem zich tot WDF kampioenen kunnen kronen.

Het WDF-rankingsysteem bevat in 2020 al 100 landen verdeeld over bijna 50 landen. Een van de categorieen zijn 'goud'evenementen, waarvan de winnaars zich direct plaatsen voor de nieuwe majors.

De WDF wil in de nabije toekomst meer internationale podiumtoernooien aankondigen. Meer details over de majors, zoals data, locatie, prijzengeld en kwalificatiecriteria zullen bekend worden wanneer dit mogelijk is.

De WDF hecht ook grote waarde aan hun jeugdsysteem. Ze gaan dit in de komende weken grondig analyseren en kijken waar het verbeterd kan worden. Het opstarten van jeugdmajors is in ieder geval al een eerste stap.

De WDF wilt benadrukken dat 2020 een overgangsjaar is voor hen en dat ze de toernooien dus geen beperkingen opleggen als het gaat over de seeding, het format of prijzengeld. Een duidelijke structuur en definitieve regels met betrekking tot de WDF kalender 2021 en het WDF-rankingsysteem, seeding voor toernooien, spelformat en prijzengeld zal in de loop van 2020 vastgesteld worden.

WDF-rankingcriteria voor 2020
De rankingstructuur van de WDF is verfijnd met de nieuwe categorieën: goud, zilver en brons. De gouden toernooien tellen twee keer zo zwaar als zilvertoernooien. Op hun beurt gelden de zilvertoernooien weer twee keer zo zwaar als bronstoernooien.

De majors vallen onder de platinum-categorie. De Dutch Open behoort als toernooi met veruit het grootste deelnemersaantal ook tot de platinum-categorie.

  PLATINUM GOLD SILVER BRONZE
Winner 270 180 90 45
Runner Up 167 111 56 28
Semi Final 103 68 34 17
Quarter Final 64 43 21 11
Last 16 39 26 13 6
Last 32 26 17 9  
Last 64 13 9    

De WDF-ranking blijft een jaarlijkse ranking en het nieuwe puntensysteem zal gedurende het overgangsjaar 2020 worden ingevoegd. De beste 10 resultaten met betrekking tot vergaarde punten per speler zal meetellen in hun overallranking en direct verwerkt worden in de WDF-ranking.

De Europese toernooien die bekend stonden als categorie 'major' of '1' krijgen nu de categorie zilver, terwijl de toernooien die bekend stonden als '2' of '3' nu de categorie 'brons' krijgen. De toernooien buiten Europa worden ingedeeld door de WDF in samenspraak met de betreffende landen.

Er zijn altijd uitzonderingen, zo ook hier. De onderstaande categorieen vallen onder de status 'goud' met uitzondering van het Dutch Open vanwege de bovengenoemde reden. De winnaars van deze toernooien plaatsen zich direct voor het WDF Championship aan het eind van het jaar.

  • DUTCH OPEN (Platinum)
  • SCOTTISH OPEN
  • GERMAN OPEN
  • DENMARK OPEN
  • WELSH OPEN
  • ENGLAND OPEN
  • PACIFIC MASTERS (Australia)
  • SPANISH OPEN
  • KOREA OPEN
  • IRISH OPEN
  • CZECH OPEN
  • CANADA (toernooi volgt nog)

Tevens verzekeren de halve finalisten van deze toernooien zich van deelname aan de major, die qua opzet, zoals hierboven beschreven, doet denken aan de BDO World Masters. Hetzelfde geldt voor de finalisten van de zilvertoernooien en de winnaars van de bronstoernooien.

WDF regionale ranking
Ieder WDF-rankingtoernooi in 2020 zal ook meetellen voor de nieuwe regionale rankings voor zowel heren als dames over de hele wereld. De beste acht resultaten met betrekking tot vergaarde punten per speler zal hiervoor meetellen. De goudentoernooien kennen voor de regionale ranking de puntentoekenning van de zilvertoernooien.

West-Europa is een van de betreffende categorieën. Hieronder vallen naast Nederland en België ook Catalonië, Duitsland, Frankrijk, Gibraltar, Italië, Luxemburg, Malta, Monaco Oostenrijk, Spanje en Zwitserland.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws