Winmau blijft tot 2025 sponsor van de World Disability Darts Association WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Winmau blijft tot 2025 sponsor van de World Disability Darts Association

Winmau blijft tot 2025 sponsor van de World Disability Darts Association

Winmau heeft besloten om de sponsoring van de World Disability Darts Association (WDDA) tot 2025 te verlengen.

De WDDA werd in 2013 opgericht en bestond op dat moment uit twaalf aanverwante landen. Dat aantal blijft maar groeien en inmiddels zijn er meer dan 80 bij de World Darts Federation (WDF) aangesloten landen die ook een paradartsafdeling hebben.

Russ Strobel, de voorzitter van de WDDA, zegt over de contractverlenging: ''Onze missie is om de familie van paradarters over de hele wereld te laten groeien en groeien.'' Strobel heeft er eveneens voor gezorgd dat de hoogte voor het dartsbord voor rolstoelspelers erkend en goedgekeurd is door de WDF.

De sleutel tot het succes van de WDDA is flexibiliteit. Zo wordt er ook gekeken naar de verschillende soorten paradarters, want er zijn natuurlijk paradarters in een rolstoel maar ook staande paradarters.

Met hulp van nationale bonden en toernooien heeft de WDDA inmiddels al verschillende grote toernooien op de dartskalender gekregen: De WDDA Winmau World Cup, waarvan de eerste editie onlangs in het Belgische Oostende is georganiseerd, de WDDA European Championship wat in 2020 in Den Haag gehouden zal worden, de WDDA Winmau Indo-Pacific Cup.

Russ Strobel vervolgt: ''We zijn erg trots op het succes van de WDDA, maar het zou er heel anders uitzien zonder de steun van Winmau. Het bedrijf is al sinds onze eerste campagnes in 2006 bij ons. Door de jaren heen heeft Winmau spelers en toernooien gesponsord en hielp landen met het het verschaffen van materiaal en advies. Integriteit is alles als het gaat om het leven met een beperking en Winmau heeft de middelen. Het prestige van Winmau heeft enorm veel betekend voor het wereldwijde darten.''

Ian Flack, de sales en marketing directeur van Winmau, zegt: ''Russ en de WDDA hebben enorm veel werk gestoken om meer kansen te bieden en het niveau van de mindervalide zijde van de sport te verhogen. Mijn meest trotse moment in de 20 jaar dat ik werk in de dartsindustrie was de eerste editie van de WDDA Winmau World Masters in 2014 plaatsvond en de WDDA heeft sindsdien grote stappen gezet om het paradarts een wereldwijd platform te bieden. Russ is een inspiratiebron en heeft constant gestreden om paradarts op de dartskaart te zetten en het is dan ook volledig aan hem en zijn zorgende en vastberaden aard dat paradarts is gekomen waar het nu staat. We zijn dan ook zeer dankbaar en hopen dat we hebben bijgedragen aan het doel van de WDDA om de muren neer te werpen en ervoor te zorgen dat de darters erkend worden als de sporters die ze zijn.''

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws